perjantai 27. maaliskuuta 2020

Poikkeustila 10. päivä

Tänään ei erikoista . Koiran kanssa olen käynyt pari kertaa lenkillä.

Katsoin  tuossa subilta ohjelman koronaviruksesta. Siinä oli , että tauti pyrittiin ensin salaamaan.  Sitten myönnettiin, että  tauti on päällä, niin aloitettiin rajut toimenpiteet. Jopa asuntojen ovia hitsattiin kiinni. Jos oli kuumetta, niin raahattiin väkisin jonnekin tiloihin. Sairaaloissa virui eläviä ja kuolleita lattioita myöten.

Ohjelma päättyi tilanteeseen helmikuun lopussa.  Kiinassa on kaiketi tauti saatu nyt pysäytettyä.  Tauti on levinnyt nyt maailmalle. Voi olla nyt paniikki muuallakin.  Videossa sanottiin, että tätä voi verrata Espanjantautiin.

Suomessa on parempi tilanne siinä mielessä , että täällä on vähemmän väkeä kuin Kiinassa. Toivoisin, että tämä olisi pian ohi.  Miten käy , kun koko maailma on suljettu. Luin tuolta jostain taas , että tuommonen maailman sulkeminen voi aiheuttaa pahemman kriisin kuin tuo pandemia. Mikä se voisi olla, nälänhätä vai Mikä ?

Nyt on sitten Uusimaa suljettu. Sinnehän tuli viikkotolkulla ulkomailta väkeä enimmäkseen Uudellemaalle varmaan, kun siellä on paljon enemmän tartuntoja kuin muualla maassa.  Sitä saa, mitä tilaa.

Suomessa on pulaa kausityöntekijöistä esim. maatiloilla ja niihin voidaan kutsua armeija apuun. Jos ja kun tämä on joskus ohi ja itse selviän tästä ( jos ), niin osaakohan sitä olla normaalisti, ettei koko ajan varo ympäristöään.  Varmaan tästä jää traumat.


26889 kuollutta tilastoitu nyt. Italiassa ja Espanjassa on kuollut vuorokaudessa nyt eniten. Suomessa on tartuntoja  1000 ja kuollut 7.

Nyt , kun peilaan tätä hongkongilaiseen, niin miksen saanut sitä tautia?Isäni makasi pari viikkoa sairaana, mutta ei sairastunut keuhkokuumeeseen. Muistan , miten huojentunut olin, kun isä alkoi selvitä. Hän eli vielä 32 vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti