maanantai 9. maaliskuuta 2020

Pohdintaa

Tänään on ollut lämmintä  kuusi astetta. Jotenkin on maailmankirjat sekaisin, kun on niin lämmintä.
Tänään oli balettia ja koreografia sujui jotenkin. Mun pari on ollut vain muutaman kerran harjoituksissa, niin vähän siinä on vaikea hahmottaa oma paikka. Muutama niijaus siinä on epäselvä, mutta kai ne on ihan menny, kun niistä ei ole huomautettu mitään.

Vein tänään Riinan koululle ja hain myös, koska hänellä on oikeastaan sairasloma. Jalka pitää saada kävellessä oireettomaksi.

Nyt on koronavirus levinnyt tänne Suomeen. Täällä on yli kolmenkymmentä sairastunutta. Varmaan lisää voi tulla, koska hiihtolomilla tehtiin matkoja Italiaan, jossa on paljon tartuntoja ja kuolleitakin on yli sata.

Pörssitkin on ihan miinuksella. Joku talousnero sanoi uutisissa, että syksyllä pitäisi toipua. Ajattelin, että jos yrittäisi kerätä osinkoja ja tappiot myynnit menisi verovähennyksiin. Siinä pitää vaan olla tosi tarkkana, milloin osinko irtoaa ja sitten pitää keretä ostamaan jotain muuta osaketta. Jos osake laskee joka tapauksessa, niin onko järkevää kirjata tappiota verovähennyksiin ? Ainakin 2018 syksyllä tein noin ja sitten sain veronpalautuksia ja kurssit nousi taas tähän asti, kunnes tuli tämä uusi romahdus. Kun Kone maksoi osingot, niin möin niitä ja ostin uutta osaketta, jolla on kohta osingon irtoaminen.
Kone on nyt sitten laskenut , niin kuin muutkin. Pitää nyt katsoa, mitä teen, vai teenkö mitään.

Milou on kyllä ihmeellinen koira. Kun puhuimme, että tuota koiraa pitäisi harjata, niin se meni pöydän alle piiloon.  Sanoin , että pitää ottaa tavallinen hiusharja, että ei harjata tuolla koiran harjalla , kun se raapii. Kun koira kuuli sen , niin se tuli pöydän alta pois, että saa harjata. Se niin kuin ymmärsi puhetta.

Jos koronavirukseen kuolee, niin täytyy olla aika huono tuuri. Nyt on kuollut
 4005. Tällaisia pelottavia tilanteita on ollut tässä 2000-luvulla: sika -ja lintuinfluenssa ja sars. Samalla tavalla oli paniikki, eikä tiennyt , miten tässä sitten käy.  Tämä on niin kuin koettu ennenkin. Muistan hongkongilaisenkin kyllä. Silloin pienenä pelkäsin myös, mutta en sairastunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti