perjantai 29. kesäkuuta 2018

Juhannuksena Sirniössä

Menimme viikko sitten torstaina Sirniöön. Perjantaina menimme Posiolle ja ostin ruokaa. Satoi ja tuuli niin, että ei voinut edes mennä hautausmaalle, kun oisin vienyt kukkia. On se tuo Suomen kesä sitten kylmä tällä vuosituhannella. Juhannusaattona oli kylmä, pientä grillailua. Jos säät ei salli , niin aina voi soittaa viulua.
Sunnuntaina pääsimme sitten viimein veneellä Kuusijärvelle. Menimme Liisansaareen . Hyttyskarkotin toimi oikein hyvin. Päijänvene on oikein hyvä soutaa ja sitten se on sellainen matalareunainen, joten siihen on helppo mennä. Viskasin yhden katiskan järveen. >Vene tuli testattua ja se osoittautui olevan hyvä soutaa. Sitten Posiolle ja siellä on aina auki se Säästötalo ja ostin viimein niitä kukkia haudalle. Hautausmaalle oli tuotu tosi hyvännäköinen kivi. 
Meillä oli aina Milou -koiramme mukana. Milou ei missään tapauksessa kestä jäädä yksin  ja se kulkee mukana kuin ajatus, eikä karkaa minnekään. Toinen koira oli Akin kanssa Oulussa. Muppe on Milouhun verrattuna tosi hankala koira, kun se on noutaja ja ottaa hampaisiinsa kaiken mahdollisen.
Sunnuntaina sitten aloin hermostua kaapeissa olevaan roinaan ym. Olenkin talven ajan pohtinut, että mitä sille rakennukselle voi tehdä , jos ei tule vettäkään. Sitten se raivaus alkoi. Tyhjensimme pari päivää roinaa ja hiiren jätöksiä. Kaikki mahdolliset kaapit ja kolot. Aina löytyi jostain jokin "aarre" roinaa. Omassa talossa Oulussa on nyt enemmän turhaa roinaa. Nyt, kun toimme peräkärryn, voi alkaa raivata esim. autotallia. Peräkärrystä oli kuomu painunut kasaan, mutta saimme sen irroitettua.
Tiistaina veimme roinan Kuusamon kaatopaikalle, ( 400 kg ja se maksoi  60 E). En edes kajonnut vinttiosatoon, siellä on saman verran lisää. Annan sen varmaan olla sellaisenaan. Eihän se rakennus mikään luxus ole, mutta ei siellä ainakaan home haise: terveperäinen rakennus, pintaremonttiahan aina voi tehdä.

Veimme Posiolle kierrätettäväksi vielä 100 kg lasia, paperia 
ja metallia. Sitten siivosimme . Matot meni myös kaatopaikalle, koska ne näytti niin likaisilta, talo oli siivottu. Löysin komerosta pitkät käsinkudotut matot ja laitoin ne lattialle. Löysin myös käyttämättömät verhot. N e olivat itseommellut, kun harsinlankoja oli vielä paikoillaan. Niitä oli  niin monta, että kaikkiin huoneisiin tuli samanlaiset verhot.
Ostin Posiolta vielä 200 eurolla sisustustarvikkeita. Mökistä tuli ihan kuin "uusi ". Saunastakin jynssäsin niin kauan likaa pois, että vesi oli melko kirkasta. Onneksi sitä vettä oli.
Tänään tuuli, mutta menimme sinne Kuusijärvelle, koska meillä oli  kaislaviikate . Kokeileimme sitä viikatetta siten , että toinen souti ja toinen piti viikatetta. Kyllä sillä ihan tehokkaasti tuli vana veteen. Sitten alkoi satamaan. Tuuli oli puuskittaista. Nyt ei ollut enempää aikaa, mutta pitää sitten seuraavalla reissulla korata niitä kortteita. Tämä loma oli ns. työleiri ja säät eivät sallineet  juurikaan muuta.
Meidän piti tulla Ouluun, koska Aki lähti jonnekin mökille ja Mupella ei olisi ollut hoitajaa. Aki oli viettänyt laatuaikaa täällä talossa kaveriporukkansa kanssa.
Mansikat  ja salaatti olivat kasvaneet.

Kuva: Ihanat naiset rannalla


Kuvat: Kuusijärvi , Posio, Liisan saari





Kuva: Mansikka kypsymisvaiheessa



 Kuva: Salaatin taimia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti