tiistai 22. toukokuuta 2018

Uusi viikko

Viikonloppuna oli lämmin ilma. Teimme lauantaina mansikkamaan. Teimme puutarhamullasta penkit, toivottavasti niissä on tarpeeksi multaa. Peittelimme ne penkit sellaisella mustalla vettäläpäisevällä kankaalla. Istutimme taimet kankaan läpi noin 30 cm etäisyydelle. Reunustimme penkit laudanpätkillä, joita oli heitetty pois.
Istutin myös neljä auringonkukkaa etupihalle kahteen ruukkuun. Lisäksi istutin vielä sellaista punaista kukkaa etupihalle. Sen kukan nimeä en nyt tiedä.
Takapihalle istutin ruukkuihin, tai ne olivat oikeastaan koreja, äitenpäiväruusun ja -neilikan ja sitten vielä pari petuniaa. Laitoin kukkiinkin sitä mustaa rukkaruohojenesto kangasta.  Ostin jo viime kesänä Lidl:stä sellaisen peltisen haikaran ja se on ollut etupihalla ihan talven ajan. Ostin vielä samaa sarjaa peltisen pelikaanin etupihalle ja riikonkukon takapihalle. Omakotitalossahan voisi pitää oikeita kanojakin. Tässä talossa kuuluu koko ajan aina keväisen lintujen laulu, kun tämä talo on puiston (metsän)reunassa.
Lauantaina katsoimme elokuvan  " Yön kuningas " vuodelta 1980. Siinä on pääosissa Al Pacino. Elokuva kertoo homomurhista ja siinä on kuvauksia homoclubeista New Yorkissa. Homoclubit kiellettiin sitten , kun AIDS tuli ilmi maailmassa. Se elokuva on noussut nyt kulttielokuvan maineeseen ja se on ollut kielletty Suomessa melkein näihin vuosiin saakka. Loppuratkaisu on aika yllätyksellinen. Elokuva perustuu löyhästi tositapahtumiin.
Kävin eilen Ideaparkissa.
Tänään kävin Jaakon kanssa poliisiasemalla anomassa luvat kolmeen pyssyyn. Ne luvat piti maksaa jo nyt etukateen. Tämä pyssyasiakin on vireillä jo puoli vuotta. Menimme sitten Biskettiin vielä kahville. Sää oli jotain 25 astetta lämmintä.
Tänään oli balettia ja teimme lattiatankoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti