torstai 31. toukokuuta 2018

Ruljanssia

Minua hermostutti jo eilen illalla , että mitenkä se veneen raahaus sujuu.Amatöörit on tietysti asialla, eiväthän nuo pojat ole missään harjoitelleet peräkärryjen ja trailereiden peruutusta. Jaakkoa hiillostettiin koko ajan töihin. Onneksi se vene saatiin kuitenkin tänne Sirkkelitielle. Luulin , että se olisi ollut jotenkin uudemman näköinen, mutta se oli tuollainen perusvihreä.  Emme saaneet irroitettua traileria tuossa tien vieressä , mutta vedimme sen veneen talon päähän. Ajattelin maalata sen sisäpuolelta lasikuitumaalilla. Toyotasta oli tyhjentynyt akku, kun mulla oli jäänyt valot päälle päivällä. Aki sai luultavasti sakot pienestä ylinopeudesta.
Se vene pitäisi vielä raahata Sirniöön. Pitääköhän sieltä ensin raahata peräkärry tänne, vai vuokraanko heti trailerin ? On tämä hankalaa.  Vaikka amatöörit olivat asialla , niin reissu meni kuitenkin hyvin , ettei mitään onnettomuuksia sattunu. Vanha asuntovaunu on homentunut, joten sen vie eräs kirpputorinpitäjä. Minun pitää vielä mennä katsastusasemalle taas johonkin paperisotaan ja lähetän sitten paperit siitä asuntovaunusta sinne kirpputorin pitäjälle.
Olisi toisaalta voinut antaa sen veneen ( Päijän vene 510 )olla siellä, mutta luulin että se on paremmannäköinen. Posiolta olisi voinut ostaa uuden veneen, mutta siellä ei enää myydä veneitä, siellä on vain ruokakauppoja. Tuon tasoinen vene uutena on noin 3000 E. Kyllähän siitä hyvännäköinen tulee , kun maalaa sisäpuolelta ja hankkii uudet airot ja puuosiin vetää kyllästettä.  Tuotiinhan sieltä veneen mukana yks nelitahti perämoottori. Traileri piti olla myös, mutta minne se on hävinnyt ?
Sää on ollut aurinkoinen  ja vähän viileä. Koko toukokuussa ei ole satanut juurikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti