tiistai 1. maaliskuuta 2022

Ukrainan sota jatkuu

 Sää on ollut lämmin. Lumi sulanut hieman.

Seuraan Ukrainan sotaa. Raimo sanoikin jo , että on tässä omakin elämä. Kyllähän se perusturvallisuus on järkkynyt. Ainahan sitä miettii, että jos jotain tapahtuu, mutta nyt se on järkkynyt tavalla, jota se ei ole yhteen sukupolveen tehnyt. 

Venäjä on alkanut pommittaa törkeästi sivilikohteita. Jokin pitkä sotakalusto on menossa Kiovaan päin. Olen vähän tutkinut noita asioita, niin Suomella on tosi hyvä armeija. Venäjän sotapäällikkö on ollut hermostunut, mikä on tietenkin hyvä merkki.  Ukrainan puolustustahto on hyvä ja nyt näen Suomen päättäjissä todellista yhteishenkeä. Nyt on juuri A-Studio.

Katsoin A-Studion, jossa olivat puolueiden puheenjohtajat. He myönsivät, nimen omaan myönsivät, että Venäjä on uhka Suomelle. Se on kyllä tiedetty, mutta ei myönnetty. Puolustusmäärärahoja lisätään. Aiotaan satsata mm. huoltovarmuuteen. 

Maailma eristää Venäjän. Yleensäkin tuo Venäjän retoriikka on sanoisinko yksinkertaista ja barbaarimaista.   Kirjekin, jostain turvallisuustakuista oli aivan kummallista. Jotenkin alkaa tuntumaan, että ne ei usko itekään, mitä ne on nyt tekemässä. Sotakalustokin voi olla aika lahoa. NL hajosi 30 v sitten , uudet sukupolvet on kasvanu, uskooko ne tosiaan jotain neuvostopropagandaa.

En tiedä sitten, alanko suunnitella täältä Suomesta pois muuttamista. Jollain keskustelualustalla eräs sanoi, että realisoi omaisuuttaa ja vie perheensä pois täältä Suomesta. Pois tykinruokana olemisesta.Olen itse kasvattanut upeita ihmisiä, joista en luovu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti