torstai 3. maaliskuuta 2022

Ukraina

 Eilen taltioin Mozartin Vieniläissonaatti 1:n allegro moderaatte osan. Niitä sonaatteja on kuusi. Ostin Kullakselta kesällä kirjan, jossa ne ovat viululle ja pianolle sovitettuna. Näissä pitäisi olla pianosäestys, ja siten niistä ei saa selvää kuvaa viulusoolona.

Ukrainan pommitus jatkuu. On kurja katsoa, kun maailma sallii, että kaupungit pommitetaan maan tasalle ja pommitetaan myös siviilejä kohti. Muuten syttyisi kolmas maailman sota.  Tuo sota pitäisi kerta kaikkiaan lopettaa. Idän sotapäällikkö ei saa voittaa tätä. Ukraina voi pelastaa koko maailman.

Eilen sain Whatsupissa viestin , että Ruotsin ilmatilassa on nähty kolme venäläistä hävittäjäkonetta ja sitten katsoin Iltalehteä ja siinä oli otsikko, että Venäjä valloittaa Suomen ja Ruotsin ydinaseilla. Luulin , että nuo uutiset liittyvät toisiinsa. Säikähdin aivän älytön. Vieläkin hirvittää.  Pitäisi kyllä päästä käymään vaikka Sirniössä, mutta siellä on lunta paljon. 

Telkkarissa haastateltiin yhtä suomalaista kenraalia, joka on jo eläkkeellä, niin hän sanoi, että hänen mielestä Suomen pitäisi liittyä Natoon. Luulis, että siellä venäjällä alkaa olla aika iäkästä tuo NL:n aikainen  porukka. Siis ne ei ole sotaisia. Suomessa on sitä suomettumista.

Kylmän sodan aikana tänne Suomeen on rakennettu pommisuojia ihmeen paljon. Lähes neljälle miljoonalle on tilaa pommisuojissa. Suomessa annettiin kuvaa , että NL niin kiva naapuri  ja ystävä .Samalla ollaan koko ajan varauduttu pahimpaan. NL painosti tekemään sotaharjoituksia Suomen kanssa. Siinä haluttiin vaan selvittää Suomen armeijan tila. Kekkonen ei kuitenkaan suostunut. Piti valehdella, että Suomessa sotaharjoituksia tehdään Natoa vastaan.

Tänään tuli uutinen että pr. Niinistö tapaa pr. Bidenin perjantaina. He aikovat keskustella Euroopan turvallisuuskysymyksistä. Voisikohan se olla pikainen Natoon liittyminen ? 

Nyt on ihmiskunnalla on  vitsauksia: pandemia, luonnonkatastrofit  ja maailmansota tulossa. Ihmiskunta selvisi pandemiasta, joka oli tahaton, mutta nyt ihmiskunta taistelee julmuutta vastaan. Pandemiassakin oli paniikki, mutta siitä vaan selvittiin. Jospa nytkin kävisi niin.

Olen itse osallistunut raha keräykseen Ukrainaan.  Olen suunnitellut, että ostan ainakin bensaa varastoihin ja käteistä. Kotivaraa vois pikkuhiljaa rakentaa. En tiedä milloin, mutta kaikki tuntuu niin ennalta arvaamattomalta.

Mulle tuli Adlibriksestä kirjoja, mutta enhän voi keskittyä lukemaan niitä. Viulunsoittoon voi keskittyä, jos haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti