maanantai 7. maaliskuuta 2016

Suunnitelmia

Riina oli tänään siellä rippikoulussa . Hain hänet klo 15.00 ja sitten menin Makkarakauppaan ja ostin tuoretta naudanlihaa  7 kg , että teen kuivaalihaa.  Haen huomenna lisää , koska Aatos haluaa myös tehdä , koska  7 kg tuoretta lihaa haihtuu ilmaan , että jää vain  3,5 kg. Tein neljä palaa. Joskus olen sipeltänyt ne lihat ihan pieniksi , mutta sitten ne jotenkin kuivaa sellaisiksi murusiksi , että ei hyvä. >Sitten , kun nyt on nuo talvet lauhoja, että onkohan liian myöhäistä laittaa niitä seinälle. Laitoin ne palat suolaan äsken. Joskus olemme ostaneet pakastetun lihan ja sulatelleet sitä pari päivää ja sitten suolattu. Koko loma on mennyt sitten siihen lihaoperaatioon. Silloin olin ihan täpinöissään.Kuitenkaan ne ei ole koskaan oikein onnistuneet,. Suolaus on aika vaikeaa. Sitten , kun ne kuivaa , niin pinnalle tulee semmoinen harmaa kerros. Palat näyttää, joltain lahoilta puupalikoilta. Jos ne palat on pieniä, ja kun sitä yrittää kaapia puhtaaksi, niin se pala hupenee siihen. Sitten, jos kuivattaa liian isoa palaa, niin se ei kuiva läpi. Näin etätyönä  se lihan kuivaaminen on aika vaikeaa.  Taidanpa uittaa niitä paloja sokeriliemessä ensin. Miten ne kuivalihapalat ovat kaupassa niin siistin näköisiä ja ennen kaikkea hyvää ? Olen joskus ostanu kaupasta kimpaleen kultaa.Eikä sitä kuivaa lihaa ole enää Prismassa, se liha on sitä kylmäsavustettua lihaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti