perjantai 25. helmikuuta 2022

Sää aika lämmin

 Ukrainaan hyökkäys jatkuu nyt toista päivää ja näyttää siltä , että aika heikoilla ovat siellä Ukrainassa. Venäjälle on asetettu uusia pakotteita, mutta ei ne ainakaan näin akuutisti auta. Venäjä huijas täysin länsimaita. Tai , enpä tiedä huijausko, Suomen puolustustahan on voimistettu vuodesta 2014 lähtien.  Haastatteluissa ainakin rauhoitetaan, että ei ole hätää nyt, että Venäjän joukot ovat nyt Ukrainassa , mutta ei  Suomessa. Tässä on nyt kyllä jotain ylimääräistä pelkoa, mitä en ole ennen päättäjistä nähnyt.En edes korona-aikana. Silloin , kun oli korona-aika, niin olin eräällä tavalla helpottunut, että silloin ei tässä naapurissa sodita. Kansalaisillehan ei ole kerrottu kaikkea, jotain on kuitenkin suunnitteilla.  Mikähän se poliisiuhka oli ? Luulen , että se liittyy näihin varotoimiin. Hätäsignaalia testattiin myös.

Nyt voin kuvitella, minkälaiset tunnelmat olivat 1939 Suomessa. Kirjoitinhan kirjankin isäni kokemuksista. Ne tunnelmat ovat tässä ja nyt. Useinhan näistä keskusteltiin peheessäni. Mehän keskusteltiin aina kaikesta , liikaakin. Minäkin sanoin aina kaiken ääneen  asioita , joita en enää sanoisi. Nytkin keskustellaan kaikesta omassa perheessä. Keskustelu kyllä auttaa , ei ole terveellistä , että päivät kyttään uutisia. 

Eräs pojista on nyt karanteenissa ja viedään ruokaa tänään. Mulla ei ole mitään oireita, vaikka  tervehdimme halaamalla.

Aion tehdä viuluvideon tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti