tiistai 27. elokuuta 2019

Muppe , persoona

Muppe varattiin alkuvuodesta 2012. Ensin ajattelin , että en osaa tai jaksa hoitaa koiraa. Kävimme katsomassa koiranpentuja toukokuussa kennelissä.  Katsoimme vähän , että mikä pentu sopii meille. Sitten kesäkuussa viikkoa ennen juhannusta haimme sen koiranpennun tänne taloomme.  Se sopeutui heti tänne. Veimme sen viikon ikäisenä Sirniöön.
Muppe ei oikein ikinä tottunut olemaan autossa. Se aiheutti ihan vaaratilanteita , kun se lähti rynnimään autossa etupenkille. Se istua kyyhötti takapenkillä, eikä suostunut menemään makuulle.
Mupelle kelpasi vain yhdet nappulat : Royal Canin. Niitä sitten haettiin Limingantullista asti.
Vielä pienenä pentuna se koira nielaisi ampiaisen ja alkoi hönkimään , niin että olimme ihan paniikissa , että se tukehtuu. Onneksi se kohtaus meni ohi.
Noin yksivuotiaana se koira oli yhden yön syksyllä poissa ja saimme myöhemmin tietää , että se oli tehnyt pennut erään naapurin novascotiannoutajan kanssa.
Jos se karkasi , niin se meni aina naapuriiin tiettyyn paikkaa. Kerran poliisit toivat sen koiran, kun se oli mennyt nylkyttämään yhtä 90-vuotiasta miestä, kun hän oli leikannut pensasaitaa. Saimme 20 E sakot. Mies kyllä piti siitä koirasta. Menin kerran taas hakemaan sitä koiraa sen vanhan miehen luota ja taas poliisit olivat siellä. mutta ei siitä tullut sakkoja.
Mupella oli eräänä kesänä jalassa jotain kasvainta , joka piti leikata ja koiralla piti pitää sellaista kaulusta kolme viikkoa.
Korvatulehdusta oli aika usein ja käytimme aina jotain tippaa niihin korviin.
Eräänä kesänä se haukkui tuntikausia jollekin siilille ja jos sitä yritti ottaa pois siitä siilin luota , niin se melkein meinasi purra. Eräs naapuri tuli vihaisena sanomaan, että tuo räkyttäminen pitää loppua.
Koira hallitsi koko taloa ottamalla jonkin esineen ja siitä alkoi aina jokin show, nyt Muppe järsii sitä ja tätä , ainakin kaksi kaukosäädintä tuhoutui. Se puri mun Chanelin silmälasit kerran ja monien lasien sangat , joita sitten paikkailin jollain pikaliimalla.  Se tiesi , jopa mitkä lehdet ovat tuoreita , että kannattaa ryöstää.
Kerrankin vietiin koira koirapuistoon ja se sotki itsensä ihan kuraan.
Kerran se ripuloi Playstation pelikonsolin päälle.
Pari kertaa luunpala tarttui sen hampaisiin ja koira piti viedä eläinlääkärille ja nukuttaa ja ottaa sitten luu pois hampaiden välistä.


lista jatkuu............

Heittelin Mupen kanssa esineitä  joka päivä. Se oli innostunut siitä tekemisestä. Kuinkahan pitkään se syöpä oli sitten jyllännyt ? Puhuin vielä tänään eläinlääkärin kanssa ja hän sanoi, että oli oikea päätös lopettaa se koira.
Kaikki meidän perheessä ikävöi Muppea. Ei tämä ole tottakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti