tiistai 31. heinäkuuta 2018

Lomalla







Kuva 1. Puutarhakalusteet rannalla, kaislamatto










Kuva 2. Rannanruoppaus ( väylä näkyy kuvassa )










Kuva 3. Auringonlasku helteessä













 Kuva 4.  Ongella






Menimme Sirniöön perjantaina. Sää oli todella helteinen koko ajan. Kävimme Posion keskustassa lauantaina. Ostimme ruokaa.Sunnuntaina kävimme  ensimmäisen kerran Kuusijärven rannassa. Ruoppasimme jonkin verran rantaa. Ruoppasimme sellaisen väylän , että siitä rannasta pääsee uimaan . Rannassa on ihan ihan hiekkapohja , mutta sitten alkaa tulla vähän mutapohjaa, koska kortteita kasvaa rannassa. Luulin, että niitä kortteita olisi enemmänkin, mutta varmaan vuosia tehty ruoppaus auttoi.
Aivan mahtavan trooppinen sää oli . Minä jo luulin , että lapsuuden aikaiset hellekesät olivat ohi. Toisaalta puhutaan tuosta ilmastonmuutoksesta. Jos ei niin paljoa hörpötettäisi, niin sitä vaan ajattelisi, että nyt on vaan yks hellekesä.
Talossa oli ihan riittävän viileä. Tuuletin pyöri kyllä monta päivää.
Koirat olivat mukana. Ne ovat hankalia, koska ne meinaavat karata aina kylille. Vaikka ne kuinka olisivat perheenjäseniä , niin kyllä ottaa voimille kahden koiran pitäminen. Yksi koira olisi helpompi. Melkein pitää osittain harkita toisesta luopumista, mutta ei  kai sitä sitten raaski.
Kävimme joka päivä Posion keskustassa. Säästötalossa oli halvalla sellainen puutarhakalusto. Kysyin , että voisinko ostaa näytekappaleen, vaikka niitä oli vielä pakkauksessa myytävänä. Emme olisi alkaneet kokoamaan niitä siinä helteessä, kun mittari oli melkein 30 astetta koko ajan. Onneksi ne möivät sen näytekappaleen sitten. Ostin vielä neljä rantatuolia, ne olivat vain 10 E/ kappale.
Kävimme myös ongella , mutta se oli muuten vaan, koska oli liian kuuma kalastussää. Jännä , kun vielä ihan illallakin oli tosi helteistä ihan kuin ulkomailla. Sitten kun oli kuuma, niin sääskiäkään ei ollut yhtään. Sen sijaan talossa oli paljon kärpäsiä. Niitä ei ehtinyt listiä, kun ne jostain sikisivät uudelleen. Pitää hankkia jokin elektroninen tuholaishävitin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti