maanantai 9. tammikuuta 2017

Tuoreimmat uutiset

Olemme pitkään miettineet sitä Sirniön kohtaloa , että kannattaako sitä peruslämpö sähkölaskua maksaa. Nyt sitten ei tarvitse maksaa, koska joulun aikaan oli jäänyt kiertovesipumppu pois päältä ja koko talo oli jäätynyt pakastearkkumaiseen olotilaan. Pumppukaan ei kuulemma toimi. Että se siitä sitten. Siinä pihalla on sellainen Kontio-merkkinen mökki, johon tulee sähköt ja lämpöpuhalluksella se lämpiää parissa tunnissa. Kyllä siellä voi käydä siellä Sirniössä , mutta se on vaan puolentähden hotelli. Se on sellainen, kuin tyypillinen lomamökki jossain Inarin lomakylässä, mutta ei mukavuuksia. Saunan voi lämmittää talossa , ja pumppu on kuitenkin tarkoitus korjata. WC on pihanperällä sitten tai sisällä, kun kaataa vettä viemäriin. Että sellaista. Näin sakotti  Suomen ankara talvi  pienestä inhimillisestä erehdyksestä, että sattui olemaan ne  kolmenkymmenen asteen pakkaset juuri tässä uudenvuoden tienoilla.
Kyllä siellä on erinäisiä tapauksia ollut sen jälkeen , kun se talo jäi tuonne yksikseen. Pari kertaa olemme menneet sinne ja hetken päästä saunapäässä , alkoi vedet lillua lattialla, kun viemärit on ollu tukossa. Ne oli jäätynneet yhtenä vuonna, kun likakaivon päällä oli ollut jokin este , ettei lumikerros mahtunut siihen päälle suojaksi. Vaipanvaihtovedet piti lämmittää kahvinkeittimellä. Kiertovesipumppu on ollut kerran rikki. Aina on pitänyt jännittää , että mikä siellä milloinkin särkyy, Jos talo on kunnossa, niin autoon on tullut jokin vika .Että semmoista. Monesti reissut ovat olleet ihan ongelmattomia. Jos olisin rikas, niin sitten teettäisin , ehkä täydellisen remontin. Kyllä Kontiossa kuitenkin pystyy olemaan, uudenaikaisen näköinen lomamökki.
Laulutunnit alkavat vasta ensi viikolla. Nyt on kuitenkin vähän niin , että haluaisin enemmänkin tehdä omaa, musiikkia. Semmonen tarina tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti