perjantai 6. tammikuuta 2017

Pohdiskelua Facesta taas

Jotenkin tuntuu , että tuo Facebook alkaa vaikuttamaan negatiivisesti luovaan toimintaan. Olenhan sinne ladannut aina You Tube esitykseni  ja sitten tänään maalaukseni. Tulee olo , että oiskohan parempi pitää kynttilä vakan alla. Tulee sellainen olo , että on jotenkin hullu. Se varmaan johtuu osittain siitä, että näin lomilla vertaistuki puuttuu. Ehkä tähän ongelmaan tosiaankin auttaa se, että ensi viikolla sitten tapaan muita yhtä "hulluja", elikä viulisteja, laulajia ja tanssijoita, niin en sitten tunne itseäni niin poikkeavaksi. Onhan niitä monia luovia henkilöitä maailmassa. Niin kuin omissa lapsissani on luovia, kaikki ovat musikaalisia ja ainakin kahdella on kuvaamataito yhdeksän.
Joululomalla innostuin vähän kuvaamataiteiluun ja piirsin hiilellä Miloun muotokuvan Sirniöön.
Nyt vaivaa , että kumpi nyt olen sitten , kuvataiteilija vai muusikko? Musiikki on siinä mielessä kivempaa , että siinä on enemmän työstämistä. Musiikki on vaativampaa. Tein niitä kuvaamataito- juttuja silloin, kun en ollut niin hyvin perehtynyt vielä musiikkiin,  niin ei ollut niin kuin "välineitä " siihen musiikkiin. Mulla on varmaan isän puolelta tuo musiikin lahja ja sitten äidiltä tuo kuvaamataito puoli: valokuvaus ja maalaus.On mulla joskus ala-asteella ollut kuvaamataito 9, mutta yläastehan oli sellaista vaan hengissä selviytymistä, kun kuvaama-taidossa vaan heiteltiin liituja ympäri luokkaa tai muuten riehuttiin. Samalla tavalla meni musiikkitunnit , toisin sanoen ei ollut työrauhaa.
Faceen ladatuista monen vuoden  musiikki esityksistä en ole koskaan saanut mitään tykkäyksiä juurikaan . Kyllä onneksi muutaman , mutta sitten taulusta tosi monta , se on tietysti hyvä. Hämäävää on kuitenkin se , että miksei musiikista ole tykkäyksiä, vaikka ne kappaleet olisi ns. hyväksytty opettajalla. Onko se siinä , että itse eivät osaa soittaa tai laulaa.?  Siksi mulle tulee olo, että se FACEBOOK on niin  syvältä , kuin vaan mikä riivattu voi olla.  Jopa viaton lapsikaan ei saa mitään tykkäystä viuluesityksestään , kun taas samalla joku käyttää, vaikka  koiraansa vääntämässä kakkosta,   niin armoton ihannointi. Ei mitään järkeä, suorastaan JULMAA.Sitten, jos jonkun tykkäyksen saan , niin en ole sitten tottunut siihenkään. Koko yhtälö on suoraansanottuna KARMEA.  Ei enää  pidä hermostuttaa itteesä TAAS  mokomalla höpötyksellä. Jotenkin , kun panee ittesä niin likoon , niin kyllä se pelkästään FACESSA roikkuminen tuhoaa kaiken luovuuden. Eiköhän se siitä taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti