sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Sotaista

 Viime päivinä on ollut lauhaa. Lumi sulaa koko ajan. Olen käynyt koiran kanssa lenkillä ja samalla juoksen vähän. Jaloissa ei ole enää vaivaa.

Kävin viikolla Eurokankaassa ja ostin italialaista kangasta bleiseriä varten . Sitä kangasta on helppo ommella. Tein ensin jostain entisestä kankaasta, mutta siitä ei tullut siisti, niin kävin ostamassa tuon uuden kankaan. Otin vuoren sellaisesta vanhasta ostobleiseristä.  Olen netistä yrittänyt löytää ohutta villableiseriä, mutta en ole löytänyt.  Yleensä ne on polyesteriä.

Volodymyr Zelensky puhui perjantaina Suomen eduskunnalle netin välityksellä. Venäläisten tekemiä sotarikoksia paljastuu koko ajan lisää. Miksihän se pitää tuommonen peto olla ? Tämä on suurin sota Euroopassa sitten toisen maailman sodan jälkeen ja jälki on yhtä hirveää. Jos pääsisivät tänne Suomeen , niin sama juttu. Ensin kauhisteltiin pommituksia, ja nyt kauhistellaan sivilien joukkohautoja. 

Suomi hakee Nato- jäsenyyttä nyt nopeutetulla aikataululla. Venäjä on uhannut kohdistaa sotilasteknisiä operaatioita ja kyberiskuja Suomeen. Kotivara pitäisi olla kolmeksi vuorokaudeksi. Kun Zelensky puhui perjantaina, niin Suomessa oli palvelunestohyökkäys, lentokone kävi Suomen ilmatilassa ja Ukrainassa pudotettiin pommi rautatieasemalle. Tuli mieleen Elisenvaaran pommi-isku 1944. Suomella on vaarallinen aika ennen lopullista liittämistä Natoon. Itse kyllä pääsemme karkuun. Olen pitänyt yllä hyvää fyysistä kuntoa, niin kuin muutkin tässä perheessä. Ainakin luulen niin.

En olisi uskonut , että nykyaikana on tuollaista varsinaista sotaa. Jos joku on hullu , niin on hullu, siitähän se sitten lähtee ja aseita on maailmassa. 

Uskon kuitenkin , että tästä selvitää, kun alkusäikähdys on ohi ja tosiasiat on tunnustettu ja sitten voidaan ongelmat ratkaista. Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken a ja o. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti