maanantai 25. huhtikuuta 2022

Kohta vappu

Nyt on taas vierähtänyt aikaa, kun olen kirjoittanut tähän. Pääsiäinen oli ja meni. Pojat ovat käyneet täällä  useaan otteeseen.  Lumet sulavat kohta kokonaan, kun on niin lämmintä.

Kävimme lauantaina Ideaparkissa. Nyt ei tarvitse enää käyttää maskeja. Väkeä on nyt paljon liikkeellä kaupoissa ja kaduilla. Ostin uudet lenkkarit . Ne maksoivat 100 E ja ne ovat tosi pehmeät. Lenkkarit kannattaa olla laadukkaat, mullahan oli kantapää kipeä 2,5 kk, syynä olivat liian ohuet lenkkarit.

Ostin eilen Lidlistä sellaisen höyrymopin. Siinä höyrymoppisarjassa on monta eri suulaketta ja mopista voi irrottaa höyryosan irti, niin voi sitten käyttää niitä eri suulakkeita. Esim. lattialistoja oli hyvä puhdistaa, kun kokeilin sitä moppia. Nyt näyttääkin lattiat kuraisilta, kun meillä on tuo Milou, mutta ei se haittaa. Milou on tärkeä olemassa.

Olen soittanut viulua ja tein Tubeen pari video: Ukrainan kansallislaulun ja Schubertin Serenadin (kaksi kappaletta ). Yllättävän komea on se Ukrainan kansallislaulu.

Olen myös ommellut jakkua.

Hyökkäys Ukrainaan jatkuu edelleen. Hyökkääjän tavoite on tuhota kaikki. Venäjälle Ukrainaa ei ole , se pitää tuhota, mikä on todella omituista. Miksi nähdä tuollainen vaiva ensinnäkin ja lopputulos on vain tuhottuja alueita? Ainakaan mun mielestä niissä ukrainalaisissa ei ole mitää vikaa. Kun olen nähnyt videoita heistä, niin he ovat aika raikkaan näköisiä. Ei vihaisen eikä pelottavan näköisiä. Ihan kauniitakin ne näyttää olevan. Venäläiset yleensä näyttävät aivopestyiltä vihaamaan. Ei mitään järkeä.

Nyt kuitenkin Venäjän hallitsija esittelee mannerten välisiä ydinohjuksia. Ydinaseilla leikkimisestä tulee arkipäiväistä vielä tuolla menolla.

Suomi on menossa kohti Natoa. Jotkut esim. Väyrynen vastustaa jostain kumman syystä liittymistä Natoon sinnikkäästi. Perusteluna on se , että Suomesta tulee ensimmäinen sotatanner. En ymmärrä tuota logiikkaa, koska Natohan on juuri sitä varten , että se ehkäisee jonkun hullun hyökkäykset tänne. Väyrynenhän vastustaa EU:kin. Onneksi olemme siinä  jo. Venäjän hallitsija on sen verran nuori, ettei muista mitään Paasikiven ja Kekkosen linjoja. Nyt on vain astunut omaan rotanloukkuunsa.

Nyt on ollut sairaanhoitaja lakko ja palkkaa vaaditaan lisää. Ilkka Kanerva kuoli kiirastorstaina.

Eilen Ranskan presidentin vaaleissa valittiin Emmanuel Macron jatkokaudelle. Se tarkoittaa sitä, että Suomen Natoon liittymistä ei Ranska estä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti