torstai 14. huhtikuuta 2022

Pääsiäistä kohti

 Sää on aika lämmin ja lumet sulaa. Eilen julkaistiin uusi turvallisuusselonteko ja siinä oli, että Venäjä on uhka Suomelle. Samalla Venäjältä tuli jotain uhkailuja, jotka kävisivät toteen, jos jäsenanomus Natoon jätettäisiin. Sitten erilaiset asiantuntijat sanovat , että se on uhittelua, josta ei kannata hermostua. Venäjähän väitti ennen Ukrainaan hyökkäystä, ettei hyökkää sinne ollenkaan.  Katsoin tuossa äsken erään ohjelman , jossa oli jokin kyberasiantuntija ja hän selitti kuinka esim. sähkökatkos voidaan saada aikaan. Se voi tapahtua esim. räjäyttämällä tai kyberhyökkäyksellä. Sitten siinä ohjelmassa oli vielä asiantuntija , joka kertoi, miten varautua 72 tunniksi. Voihan sitä hankkia jotain pikkuhiljaa. Tilaamani radio on vihdoin tullut. Siihen meni neljä viikkoa ja se radio pitäisi hakea postista. Nykyään os ostettu paljon patteriradioita , niin että niitä ei ole kohta saatavilla. Onhan tämä aivan käsittämätön tilanne kaikenkaikkiaan. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Siinä Natoon liittymisessähän on juuri keskeistä se, että Venäjään ei voi luottaa. Olisi tosi kylmäävä olo, jos ei olisi Natoa. Nytkin on. Jos on seurannut Ukrainaa, niin kauhistuttavaahan se on. Juuri nyt on taas A-studio.

Olen soittanut viulua ja ommellut jakkua. Kävin eilen Eurokankaassa ja siellä oli beigeä ohutta italialaista pukuvillaa eräässä korissa hintaan 35 E / kg. Ostin sen palan . Se oli kyllä löytö, kun yleensä ne pukupalat ovat olleet tummaa kangasta. Kankaasta tulee ihana bleiseri ja kotelomekka ainakin.

Tuossa vielä pohdin, että Venäjän täytyi arvata , että hyökkäys Ukrainaan aiheuttaa sen, että Suomi ja Ruotsi hakevat Natoon. Venäjä laski sen varaan , että Ukraina valloitetaan nopeasti ja sitten joukot siirretään Suomen rajalle, niin Natoon ei sitten uskallettaisi hakea. Nyt kuitenkin tilaisuus on koittanut.

Kävimme Sirniössä 2014 hiihtolomalla seuraavan keskustelun saavuttuamme  juuri Pensalaan:

--Nyt on Krimin vallannu

-- Mitä, kuka , aijaa , uhkaako Suomea ?

hiljaisuus

-- mitä , hyökkääkö tänne ?

-- no, eeeei, mutta tarkkana saa olla, mitä tuo hoksii

-- TÄH, muutetaanko pois täältä hiiteen ?

hiljaisuus

-- no, eiköhän tämä tästä tällä kertaa

hiljaisuus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti