tiistai 15. joulukuuta 2020

Joulu lähestyy

 Mitäpä on tapahtunut ? Jaakko oli viime viikonloppuna Syötteellä. Pojat ovat käyneet palaamassa paljo sulkapalloa ja minäkin kävin eilen pelaamassa Nallisportin Kuplassa tennistä. Tässähän pitää keksiä liikuntaharrastuksia, kun baletti on kiinni. Viikonloppuna avataan Ruskon laskettelukeskus. Luistelemassa voisin myös käydä Pateniemen tekojääradalla.

Viikonlopun olimme kolmestaan Riina, Milou ja minä. Aika meni ihan hyvin. Olen tehnyt viulua. Sitä joutuu paljon korjailemaan, mutta se ei vaikuta viulun arvoon mitenkään. Taltta on mennyt pohjasta läpi, kun sitä talttaa kiskoo voimalla ja sitten se osuus puuhun . Osuu se taltta käteenkin ja haavoja on tullut. Puuta ei oikeataan vaahterasta saa muuten irti kuin Boshilla ja pikkuhöylällä.

Viulunteko on ollut kyllä älyttömän kiva projekti. Sitten, kun olen kovertanut tuon pohjan , niin voin liimata viulun kokoon. Olen tilannut jo vernissasetin. Tilasin väritöntä vernissaa. Siinä pakkauksessa on mukana monenlaista purnukkaa viulun viimeistelyyn.

Puuta voi tummentaa myös UV-valolla ja mullahan on kirpputorilta muutama vuosi sitten ostettu UV-lamppu, joka on tarkoitettu ihon ruskettamiseen. Olen kokeillut sitä puuhun ja viulun osat ovat olleet muutaman vuorokauden lampun loisteessa ja ne ovat todella ruskettuneet. Katsotaan ,tarvitseeko niihin ollenkaan muuta väriainetta. Tuolla UV-valolla voi myös kuivattaa vernissaa.

Jo nyt tuntuu, että haluaisin tilata uudet viuluntekopuut.  Jos tekisin vielä viulun, niin pitäisi hankkia höyläpenkki . Se maksaa noin 100 E. Myös viulutaltta pitäisi olla. 

Sää on ollut melko lämmin.

Korona leviää edelleen, mutta maskeja käytetään enemmän. Tuli mieleen , että olisikohan viime keväänä tarvinnut ajaa yrityksiä niin ahtaalle, jos olisi vain käytetty enemmän maskeja ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti