torstai 8. lokakuuta 2020

Viikko etenee

 Nyt on viikko taas edennyt jo torstaihin. Sää on edelleen lämmin. Olen käynyt  tällä viikolla kaksi kertaa tanssitunnilla. Ei ole ollut mitenkään raskasta noilla tunneilla. Koska sää on ollut hyvä , niin on myös ollut hyvä ulkoilla. Metsässä on nyt tosi paljon sieniä. Harmi , kun ei tiedä, mitä ne on. Olen kuitenkin paikallistanut koivunkantosienen kasvupaikan. Sen voi sekottaa myrkkynääpikkään, mutta nuo sienet , joita seuraan ovat kyllä koivunkantosieniä.  Maistoin eilen niitä vähän ja olen vielä tässä. Kerrankin löysin jotain metsästä.


Olen harjoitellut viululla. Soitin merkkaamistani nuotinpaikoista. Nuotinpaikka antaa tukea omalle äänivalinnalle. Sitten aloin toteuttaa erästä haavettani, nimittäin rakentaa viulu ihan alusta alkaen. Tilasin netistä kuivattuja soitin puukappaleita. Niissä on puuhun kasvaneet sävyerot , ettei niitä mitenkään maalata päälle. Puut ovat kuivatettu monta vuotta. Hakusanalla "tonewood" löytyy em. puita. Pitää vielä tilata jotain työkaluja. Viulun kaulan tilasin valmiiksi kaiverrettuna. Puut ovat spruce ja maple ja  best  quality . Varmaan on pitkäaikainen projekti, mutta mukava sellainen. Puut maksoivat yhteensä 230 E.  Youtubessa on paljon ohjevideoita.  Huomasin , kun ohensin omaa viuluani, että voin ihan hyvin kovertaa puuta ( pitää olla terävä vetsi ).


Korona on nyt levinnyt täällä Suomessa. Trump pääsi pois sairaalasta alkuviikolla. Ihmetyttää, että korona parenee noin  vain tahdonvoimalla, vaikka on noinkin iäkkäästä henkilöstä kysymys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti