maanantai 25. toukokuuta 2020

Keväistä

Mitäpä sitä on viikon aikana tapahtunut ? Sää on ollut melko viileää , mutta nyt on ollut pari päivää aika lämmintä.

Olen levittänyt sellakkaa viuluuni. Jouduin vähän oikaisemaan kaulaa ensin. Liiman saumat saa irti lämmittämällä hieman ensin vaikka hiustenkuivaajalla. Edelliseen viuluun kaula tuli noin millin kieroon, niin tällä kertaa ei.  Kielten pitimen tapin reiän olin porannut jo aikemmin ja sekin oli vähän kierossa. Paikkasin sen reiän puutapilla ja porasin viereen uuden reiän.  Eilen taistelin pönkän asennuksen kanssa. Ei ole ennen ollut noin hankalaa. Tässä viulussa on tuo otelauta isompi elikä , jotenkin parempi painella. Viimeistelin tallan ja asensin kielet jo nyt ja lakkaan sitä viulua sitten vielä muutaman kerran. Sellakkaan tulee niin helposti sormen jäljet. Nyt se viulu saa sitten kuivua noin 2,5 kk, ettei tule naarmuja ja painaumia. Sen verran komkeilin, että Bachin sävelet siitä lähtivät kantautumaan.

Olemme Riinan kanssa harjoitelleet erästä menuettia, mutta se ei vielä ole mennyt harmoonisesti . mutta paranee.

Perjantaina kävimme Ideaparkissa ja ostimme tennismailat. Kävimme sitten Linnanmaalla pelaamassa. Ensin meinasi. ettei osu palloon, mutta sitten muutama pallottelu siinä jo saatiin aikaiseksi.  Kyllä se vanha taito sieltä aivojen sopukoista aina löytyy.  Tennismailani alkuperäishinta oli 220 E, mutta Stadium Outletissä se oli vain 90 E.

Syntymäpäiväni oli eilen, mutta lauantaina söimme myös kakkua. Riina ja Jaakko olivat leiponeet oman kakun.

Jaakko on kirjoittanut salapoliisiromaanin ja lähettänyt sen kustantajalle. Se kertoo sarjamurhaajasta, joka liikkuu Oulussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti