torstai 1. helmikuuta 2018

Aurinko jo näyttäytyy

Maanantaina  oli balettia ja nyt alkaa jo tuntua siltä , että hypyt eivät ole niin vaikeita enää tehdä. Kuhan saan laihdtettua, niin baletista tulee huomattavasti helpompaa. Osaan sen koreografian jo ulkoa.
Tiistaina oli viulutunnit ja harjoittelin niitä asteikkoja. Täällä olen harjoitellut Kreutzerin 10. etydiä. Se on hyvä asemasoittoharjoitus. Kolmosasema mulle on jo aika helppo. Kakkosasema on omalla tavallaan vaikea, mutta ei moorisesti niinkään.Varmaankin  nuo motoriset taidot olisi paremmin oppinut lapsena. Ensimmäisen viulun hankin vasta kolmikymppisenä ja soitin silloin jotain korvakuulolta. Sitten taas kymmenen vuoden kuluttua aloin soittaa, kun osasin jo nuotit. Vasta tunneillakäynti ja Youtube on mahdollistanut laajamittaisemman harjoittelun.
Keksin sitten sellaisen ajatuksen , että kun Kullaksella käy eräs viulunrakentaja ja- korjaaja Haapajärveltä  , niin soitin ja vein kolme viuluani hänelle arvioitavaksi. Hän sitten soitti tänään ja sanoi, että kyllä niistä vielä hyvät viulut tulee. Ne viulut ovat ne ranskalainen Minecourt ja kaksi Kuusamosta ostettua. Korjaaminen maksaa yht. 500 E . Päätin sitten korjauttaa ne viulut. Tallat ja pönkät niissä on kuulemma miten sattuu.  Niiden viulujen arvo nousee myös, jos haluan myydä niitä.
Eilen ja tänään on ollut aurinkoista ja lenkillä koirat kylpevät puuterilumessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti