tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyslomalla

Olin mieheni kanssa ensimmäistä kertaa kahdestaan Sirniössä. Koiratkaan eivät olleet mukana. Miten helppoa kaikki oli. Vaikka Sirniössä käyminen on ollut lomailua, niin usein ne on ollu aika väsyttäviä reissuja. Jokaisella on omat vaatimuksensa , toinen tinkaa sinne ja toinen tänne. Ruoat loppuu , palvelut on kaukana ja hermot loppuu, mutta nyt oli leppoisaa ja rauhallista. Siellä Sirniössä käyminen on aina sellainen nostalgiapläjäys, että siitä toipuminen vie aikansa.
Kuvasin järjestelmäkameralla kuvia albumeista. Voisin lähettää niitä kuvia Posion Wanhoihin kuviin. Mullahan on tuo kaikenlainen dokumentointi verissä.Luultavasti kuvat sitten säilyvät netissä.  60-luvulle asti kuvatut mustavalkokuvat ovat tyylikkäitä, mutta sitten ne neliönmuotoiset värikuvat 70-luvulta ovat vähemmän tyylikkäitä. On meillä 40-luvullakin otettuja kuvia.  Ajattelin , että niistä mustavalkokuvista saisi vaikka näyttelyn , kun suurentaisi ja nykyajan tekniikoilla taustavalaisisi. Niitä kuviahan otettu mm. sellaisella laatikkokameralla , jossa oli  8 kuvan filmirulla. Sisäkuvia ei voinut ottaa ollenkaan.
Posiolla oli pakkasta 10-20 astetta. Lunta satoi paljon sellaista puuterilunta. Yhden päivän aikana satoi melkein kymmenen sentti. Toivottavasti jouluksi ei sada paljoa lunta, että jaksaa tarpoa.
Tänään teimme täällä Oulussa hirvikäristystä.
Joku oli kauniisti kommentoinut balettivideoani You Tubessa. Voin tehdä koreografian joululomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti