torstai 29. helmikuuta 2024

Ratsastamassa

 Tänään on ollut lauhaa. Olin tänään rstsastustunnilla. Olin vähän rasittunut jo lähtiessäni sinne. Oli vähän flunssainen olo. Minunhan pitää ulkoiluttaa koiraa ennen lähtöä. Sitten kiskon tiukat saappaat jalkaan.  Sitten menen tallille ja satuloin hevosen.  Sitten turaan turvavarusteet päälle. Sitten on helpottavaa , kun istun vihdoin sen hevosen selkään. 

Ravaaminen ja käynti sujuu yleensä hyvin, mutta se laukka tuottaa vaikeuksia. En sanoisi, että hevonen ei tottele, koska se lähtee kuitenkin raviin ihan kohtuullisen helposti. 

Laukkaan lähtö on kuitenkin vähän pelottavaa. Keskityn liikaa siihen, että,  mistä pitäisi ottaa kiinni, ettei horjahda. Kuitenkin,  hevonen lähti kaksi kertaa laukalle. Ensi kerraksi kiinnitän jonkin kauhukavan. Ensimmäisillä laukkakerroilla en edes ottanut satulasta kiinni, hassua, nyt yritän liikaa. En pelkää olla laukassa, kun se hevonen vaan lähtisi siihen laukkaan. 


Ratsastustunnin jälkeen menin Ideaparkiin kahvilaan ja  tilasin piparminttu laten kermavaahdolla. Olipa kivaa nauttia siinä se latte. Kävin vielä Normaalissa ja ostin voidetta.

Kyhäilin turvaliivi kiinnityskohtaan eräänlaisen kahvan kestävästä hihnasta ja mustasta ilmastointiteipistä. Ei se kahva ollut yhtään kömpelön näköinen.  Olen lukenut netistä, kuinka se laukka on vaikea ja sehän siinä koukuttaa. Välillä on itsevarma olo ja sitten taas epävarma, niin kuin tänään.  Nyt lähti kyllä laukkaamaan, mutta jouduin jarruttamaan, kun vähän horjahdin. 

Tilasin Selbystä ratsarit. Armeijan ylijäämä ratsareissa ei ollut pitoa, joten en nyt sitten käytä niitä ainakaan vielä. 

Tämä hevonen on kiva, vaikka se on ikään kuin ymmällä kaikesta. Ravia se menee sirosti. Se on sopivan haastava. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti