perjantai 25. elokuuta 2023

Sirniössä

 Sää on ollut lämmin ja aurinkoinen. Tästä loppukesästä tuli sitten ihan hyvä sään puolesta. Olimme nyt viikolla Sirniössä. Eräs pojista oli mukana. Sirniössä oli todella hyvä sää koko ajan. Kävimme Posion keskustassa ja sieltä olivat turistit kaikonneet.

Kävimme kalastamassa. Onki ja virvelit olivat mukana.  Menimme veneellä Unijoen suulle joen puolelle. Ankkuroimme veneen. Aki alkoi onkimaan ja ahvenia alkoi tarttumaan onkeen ihan taukoamatta. En ole ikinä nähnyt tuollaista, että onkimalla tulee noin paljon kalaa. Minä sain virvelillä yhden aika ison ahvenen. Ahvenia oli kymmeniä. Puolessatoista tunnissa nostettiin kymmeniä ahvenia siitä järvestä. Raimo sai aika ison Säynävän. Nyt se säynävä on savustettuna tuolla jääkaapissa. Annan sen jollekin pojista. Ilman onkea olisi kalansaalis jäänyt aika ankeaksi. Pitää  ottaakin kaikille onget mukaan seuraavalla kerralla. 

Ahvenet savustettiin ja paistettiin.

Otin myös kuvia filmirullat täyteen.  Diafilmille otin upeita auringonlaskukuvia Taivalkosken puolelta. Otin kuvat Leicaflexillä. Toivottavsti kuvat onnistuu, kun en vielä ollut perillä sen kameran valotusmittarin käytöstä. Näkymä oli ihan huikea Leican linssillä 135 mm.  Otin muös Nikon F2:a mustavalkokuvia. Nyt vasta otin sillä kameralla kuvia, vaikka se on ollut mulla  n. 15 v. Otin sillä esim. kalastuskuvia. Kehitin äsken filmin ja kyllä siinä kuvia näkyy. En ole ennen kehittänyt filmiä. Otan sitten digijärjestelmäkameralla kuvat negatiiveista ja muunnan kuviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti