keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Poikkeustila 43. päivä-- korona leviää

Huomenna on vappuatto. Ei nyt sitten mennäkään Sirniöön, koska on niin kylmä ilma. Mukavuudenhalu voittaa. Pitäisi varmaan pihaa siivota huomenna.

Jaakko oli eilen täällä. Riina ja Jaakko leipoivat munkkeja yhdessä. Riina sanoi , että kyllä siinä Jaakolla on vielä opettelemista, kun kysyin, että miltä se ammattilaisen silmin se munkinpaisto näytti.

Tilasin tänään sellaisen viulunrakennussarjan. Se on laadukkaampi kuin aikaisempi. Tilasin siihen samasta firmasta vielä Evah Pirazzin kielet . Hintaa tuli jonkun verran yli 300 E. Kyllä on kuitenkin kiva rakentaa taas viulua.  

Koulut avataan 13. toukokuuta. Munkin mielestä on koululaisille hyvä, ikään kuin nollata tuo koronatilanne. Pitäähän se yhteiskunnan avaaminen jostain aloittaa. Muuten käy niin , että liikaa totutaan näihin poikkeusolosuhteisiin.

Tänään kävimme yöllä 12. aikaan koiran kanssa lenkillä ja oli tosi hauskan näköistä, kun päästin koiran irti, niin se lähti kuin satasen juoksuun. Ihmettelin, että mihin se lähti. Sitten huomasin , että jänis oli paikallaan monta sekunttia ja koira oli juossut väärään suuntaan. Sitten koira huomasi, sen jäniksen ja molemmat pinkaisivat  juoksuun. Tosi hauskan näköistä. Vauhtiviivat vaan näkyi.  Kyllä täällä Pateniemessä  on sitten runsas tuo eliöstö. Kiva olla lenkillä, kun fasaanit ja sorsat ovat niin kesyjä.  Pihallakin kulkee fasaani. Yhteen aikaan pihassa oli tikka , joka hakkasi niin äänekkäästi, että mun piti panna korvatulpat korviin, jos ikkuna oli auki. Sirniössäkään ei ole niin paljoa eri eläinlajeja.  Kun oli pieni, niin siellä oli paljon enemmän lintuja , esim. räystäspääskyjä, mutta nyt niitä ei nää. Räystäiden alla oli pääskysenpesiä, mutta niitäkään ei ole enää. Ei siellä kuulu linnunlauluakaan, niin kuin täällä alkaa aivan mahdoton viserrys aina keväisin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti