perjantai 26. heinäkuuta 2019

Matka Savossa

Lähdimme tiistaina Savonlinnaan  mökille. Se mökki on niin syrjässä , että sinne on mahdoton osata ulkopuolisen. Kuitenkin siinä lahdella on paljon mökkejä. Se on aika pelottava paikka yöllä, kun on pimeää. Yöllä lepakot lentelevät ja päivällä perhoset. Aamulla voi herätä auringon valoon, että vaara on ohi. Ranta pitäisi ruopata, ei siinä voi oikein uida. Jotakin sinne pitäisi keksiä. Pojat voisivat keksiä jotain, kun he ovat niin innoissaan siitä Savonlinnan mökistä.
Kävimme tiistaina shoppailemassa Savonlinnassa. Läysin Espritin tossut Sokoksen Outletistä vain kymmenellä eurolla. Menimme pizzalle Caperoon  ja sinne piti jonottaa. Siellä on hyvät pizzat, kannattaa jonottaa. Jännä, kun mökiltä on vain n. 30 km tuollaiseen kultturikaupunkiin. Savonlinnasta ovat  monet liikkeet lopettaneet toimintantansa.
Seuraavana päivänä lähdimme Kerimäelle. Sää oli koko ajan kuuma, mutta onneksi autossa on hyvä ilmastointi. Kerimäellä menimme Puruveden rannalle uimaan. Vesi on siinä järvessä yhtä kirkasta kuin Livossa.  Savonlinnan vedet ovat ihan tummanpuhuvia. Kun olimme olleet siinä rannalla , niin menimme Kerimäen kirkkoon. Se kirkko on maailman suurin puukirkko. Kerimäeltä menimme Savonlinnan keskustaan taas shoppailemaan. Kävimme ensin torilla. Siellä oli paljon turisteja . Oli siellä kaupoissakin paljon turisteja, jotenkin kiinnitti huomiota aasialaisten suuri määrä. Kun olimme Prahassa, sielläkin oli paljon aasialaisia.  Meinasimme lähteä risteilylle, mutta oli jo aika myöhä. Ikävä , että sitä Savonlinnaa alasajetaan esim. siten , että opettajainkoulutuslaitos lakkautettiin sieltä.
Mökissä  oli sitten oleskelua. Ei nähnyt lukea ,eikä kännyköissä ollut virtaa. Kuuntelimme radiota. Helmi-radio vaan päälle , niin pääsi oikeaan kasaritunnelmaan.






KUVA: Niittyhopeatäplä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti