torstai 7. maaliskuuta 2019

Pikku-Syötteellä

Eilen oli puolipilvistä ja pakkasta yli 10 astetta. Lähdimme puolenpäivän aikaan ajamaan Pikku-Syötteelle . Sinne on suunnilleen sama matka kuin Kirintövaaralle ( 40 km ). Laskettelukeskuksessa oli paljon väkeä. Laskimme ensin Eturinteillä. Siellä oli sellainen pieni maastoreitti, joka oli aika kiva. Laskimme siinä Eturinteillä yli tunnin ja sitten menimme kahville baariin.  Sitten aloimme pohtia , että mitenkä päästä Länsirinteille. Aikaa oli enää vain yksi ja puoli tuntia, koska meilla oli vain kolmen tunnin liput. Tuo aika ei riitä mihinkään laskemiseen tunturissa. Länsirinteille meni sellainen reitti, että ensin noustaan Eturinteiden päälle ja siitä lasketellaan sellaista metsäreittiä "Länsisiipeen". Se oli tosi kiva reitti ja aika pitkäkin. Laskimme sinne Länsirinteiden alle, josta lähti hissit. Siellä ei ollut  kuin muutama laskija  meidän lisäksi  ja tunnelma oli jotenkin arktinen, kun tuuli jonkin verran. Yleisö ei jotenkin nähnyt vaivaa mennä sinne toisille rinteille .  En minäkään  muuten , mutta Aki oli käynyt koulun luokkaretkellä laskemassa Pikku-Syötteellä  ja muistin , että hän sanoi , että lasketaan jotain reittiä toiselle puolelle tunturia.
Meillä ei sitten ollut aikaa kuin puoli tuntia ja laskimme pari kertaa alas. Sitten menimme hissillä ylös ja Eturinteden alapuolelle  oli samalla tavalla laskureitti päinvastaiseen suuntaan. Tosi kivasti suunniteltu. Kyllä Pikku-Syötteelle mennään vielä uudestaan  ja varataan päiväliput.
Sitten ajelimme vielä Isolla-Syötteellä ja kyllä sinne on rakennettu paljon kaikkea sen jälkeen kuin noin 10 v sitten kävimme siellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti