lauantai 31. elokuuta 2024

Pohdintaa

Ajattelin tuota ratsastusta. Kuinka paljon olen valmis satsaamaan siihen? Aika kallistahan tuo harrastus on.  Yksityistunnilla opin paljon nopeammin. Ryhmätunnit ovat vähän tehottomia mulle ainakin tässä vaiheessa. Voi ollakin,  että sijoituksena ryhmätunnit tulevatkin kalliimmaksi. Ehkä tuota hintaa ei pidä nyt niin pohtia, vaan viikko kerrallaan. Jotenkin tuntuu, että olen jo niin tottunut siihen, että mulla on ratsastustunti varattuna. 

Ajattelin ratsastusta jo niinkin pitkälle, että voisin suorittaa jonkin helpon kokeen joskus. Se ei nyt varsinaisesti ole tavoite. Jos olisin hyvä ratsastaja, niin voisin mennä kilpailuun kouluratsastuksessa. Se ei pelota ajatuksena. Niin ei tapahdu kuitenkaan, koska olen jo vanha. Va
atisi varmaan 5-10 ja sitten olisin liian vanha. Alussa ajattelin, että en ikinä uskaltaisi mennä hevosen kanssa jonnekin em. juttuihin. Yleensä en ole harrastuksussani ajatellut mitään deadlinea, vaan ihan sitten kehittynyt siinä samalla, kun harrastus on ollut kivaa tekemistä.

perjantai 30. elokuuta 2024

Vettä sataa

 Tänään on ukkosta. Vettä on satanut rankasti. Mulla oli tänään ratsastustunti ja totta kai satoi vettä. Tunti oli maneesissa. Ulkona salamoi ja jyrisi, mutta hevonen ei ollut moksiskaan,  enkä minäkään. Oli aika eeppistä ratsastaa ukonilmalla. Nyt ratsastin Muusalla. Tunnilla oli istunnalla ohjaamista. Harjoitus meni hyvin. Ei uskoisi, että kyseessä on sama hevonen, jota en millään saanut liikkeelle silloin alussa.

Alkeistunneilla hevosen ohjaaminen oli rajumpaa, mutta nyt sitten vain pienellä painalluksella hevonen pitää saada liikkeelle.  Hiljennyskin tehdään vatsalihaksilla. Jos valmistautuu esim. ravista hiljentämään, niin hevonen huomaa istunnasta, että pitää hiljentää. 

torstai 29. elokuuta 2024

Lomaltapaluu

 Tulimme eilen Ouluun. Nyt on lämmin ilma. Monen päivän laiskottelun jälkeen kävin pienellä juoksulenkillä koiran kanssa. Sitten pulahdin tuohon pieneen uima-altaaseen. Kyllä tuo juokseminenkin auttaa mielenterveyteen. Mietin usein liikaa monia asioita.

Hain Riinan Limingasta, kun hän meni kansalaisopiston Akrobatiaa aroille ryhmään. Siinä on jotain sirkustemppuja, kuten käsilläkävelyä ym..Siitä on myös jatkokurssi. 

Mulla on huomenna ratsastustunti. Toivottavasti sää sallii olla ulkona.  

Mitähän tuonne Sirniöön Pensalaan voisi laittaa jotain edullista, kun se on niin suosittu paikka? Ei siellä mitään luxusta ole, mutta monet haluavat vierailla siellä. Talon voisi kyllä maalauttaa, mutta se maksaa 5000 E ainakin. 



tiistai 27. elokuuta 2024

Tuulee

 Tänään on aurinkoista,  mutta tuulee kovaa. Täällä on tuullut monta päivää. 

Kävimme koira  kanssa rannassa. Koira tykkää kirmailla täällä luonnossa. Se on nyt niin nuoren näköinen, kun leikkasin karvan lyhyemmäksi. Welshspringerspaniel säilyttää nuorekkuutensa koko ikänsä.




maanantai 26. elokuuta 2024

Sadetta

 Koko päivän on satanut täällä Sirniössä. Koiraakin pitää ulkoiluttaa sateenvarjon kanssa.

Jaakko ja Riina lähtivät täältä. 



Sirniössä edelleen

 Eilen satoi koko päivän. Tuullut on myös paljon. Illalla koiralenkillä hämärässä käytiin Leivolassa päin. En ole sielläpäin liikkunut vuosikymmeniin. Metsää on näköjään myyty sieltäpäin, niin oli avaran näköistä. Yllättävän lähellä rantaa ovat nuo talot. Täällä kylällä on aika paljon rakennuksia. Tämä kylä on rakennettu Sirniönvaaran rinteeseen 200 m merenpinnan yläpuolelle.

Torstaihin mennessä palaamme Ouluun. Mulla olisi balettitunti keskiviikkona. Maksoin ainakin laskun. Whatsupista näin, että se viimevuotinen ryhmä hajoaa, koska niin moni siirtyy jatkoon. Mulla on vähän asentohuimausta. Kun menen selälleen, niin muutanan sekunnin voi pyöriä päässä.  Mulla on sitten perjantaina ratsastustunti, mutta siinä ei tosiaankaan olla selällään maassa. Pitää nyt katsoa, mitä liikkeitä voin tehdä.

Nyt pitää kuitenkin rauhassa palautua täällä Sirniössä, ei sitä enää samalla tavalla jaksa riekkua kuin nuorempana.

Osa lähti eilen Ouluun. 

Kävimme tänään Posiolla ruokaostoksilla. 

lauantai 24. elokuuta 2024

Sirniössä

Nyt olemme täällä Sirniössä. Sää on lämmin ja tuulinen. Puut ovat aika kellastuneet. Vaikuttaakohan ilmastonmuutos siihen, että puut kellastuvat näin aikaisin? Sää on ollut enimmäkseen pilvistä ainakin viikon ajan. 

Vene piti vetää jo maalle nurinpäin. Jaakko ja Riina ovat myös täällä, mutta heidän pitää lähteä jo huomenna Ouluun.

Kävimme Posion keskustassa. Emme viipyneet siellä kauaa. Mulla on jotain mahataudin oiretta. Muuten olisimme käyneet pizzalla, mutta en voinut lähteä syömään mitään.

Mulla oli perjantaina yksityis- ratsastustunti. Olimme taas maneesissa. Nyt ei ollut laukka harjoitusta vaan istuntaharjoitus. Mulla oli sellainen kuminauhasta tehty ohjain käytössä. Harjoituksessa hevonen oli ensin liinassa ja suitset eivät olleet kädessä. Menin ravia ja ravista käyntiin. Lopulta olin ilman jalustimia ja ohjasin hevosta istunnalla ja vatsalihaksilla. Sitten tein saman ympyrällä ja ilman liinaa. 
Harjoitus opetti sen, että vähemmän on enemmän. 

Nyt on sitten taas kesä ohi ja syksyn synkkyys iskee vastaan. Syksy on kyllä vielä helppo vuodenaikaa, mutta ikävä ennen kuin siihen tottuu vähän. 

tiistai 20. elokuuta 2024

Ostoksilla

 Sää on lämmin, mutta pilvinen.  Kävin tänään Limingantullissa. Autoa on huollettu nyt kahteen otteeseen. Tänään vaihdettiin jäähdytysneste.

Kävin tänään myös Hööksissä. Siellä oli aleessa ratsastuspuseroita. Hinnat oli vain 5 E, 10 E ja jotkut pitkähihaiset oli 20. Ostin niitä puseroita muutaman.Ostin vielä yhdet hanskat.  Ne maksoivat 20 E. Alunperin on maksoivat 54 E. Varmaan hevonenkin tykkää uusista asuista. Sen näkee sitten perjantaina. Vaatteet maksavat vähemmän kuin itse tunnit. Mullahan ei rahaa mene minnekään huvituksiin. 

Juoksin tänään koiran kanssa. Selkä ei ole nyt rasittunut. Juoksin intervallijuoksua siten, että koirankin piti lähteä laukkaan välillä. Ensi kerralla pidemmästi täysillä jne. Ratsastustunnilla ei välttämättä hengästy, mutta ottaa se voimille kuitenkin. 



maanantai 19. elokuuta 2024

Sataa ja paistaa

Viikonloppuna oli tuulista, sateista ja aurinko paistoi. 

Eipä tässä ihmeempiä ole tapahtunut.
Pojat  ovat käyneet täällä. 

Meillä on nyt Air Fryer ja olemme tehneet sillä ruokaa. En oikein vielä tiedä, mitä sillä voi kaikkea tehdä. Ainakin kanasta tuli ihan hyvää.

Pojat ovat käyneet täällä. 

Katsoimme sunnuntain elokuvan Kyllä isä osaa. Siinä on samat päähenkilöt kuin 30 vuotta sitten. Se herättää monenlaisia ajatuksia. Näyttelijät ovat kyllä hyviä.

Riina on nyt Limingan taidekoulussa. Hän pyrki Lapin yliopiston muotoilun linjalle ja eteni 1. varasijalle. Ainakin yhdessä tehtävässä oli jotain väärinymmärrystä, kun piti suunnitella eräänlainen "suoja". Siksi kävimme Rovaniemellä kesällä.  Hän pyrkii ensi vuonna uudelleen. Rovaniemi on pirteä kaupunki. Olen asunut siellä joitain ajanjaksoja.   

Kadotin erään korvakorun. Toivottavasti se löytyy.


Minua pelottaa tuo tekoäly,  että viekö se kaiken suunnittelun ja taiteen tekemisen ihmisiltä itseltään.

Sataa

 Suomessa sataa aika paljon. Tuossa ulkona on sellainen pieni uima-allas.  Pienen altaan etu on se , että se on helppo huoltaa ja se lämpenee nopeasti.

Mulla on nyt perjantaisin vakioyksityistunti. En tiedä kauanko sitä on.

torstai 15. elokuuta 2024

Sää on lämmin

 Tänään on ollut lämmintä. Olin yksityistunnilla ja juuri silloin oli pilvistä. Tunti meni hyvin. Pääsen kyllä laukkaa, mutta ohjaaminen on vähän vaikeaa. Ratsastin  Jatsikolla.  Jatsi on ruuna.  Sillä on jotenkin pyörivä laukka. Mulla on ollut selän rasitusta ja silloin lihakset jotenkin kiristyy. Ratsastustunnilla olin kyllä rento. Muuten kyllä tuntuu kuin olisin rämpinyt hillasuolla. Meen ryhmään myöhemmin, tasoni ei ole muuttunut. Yksärit ovat kyllä kalliita.

Nyt oli harjotusravia. Siinä ei kevennetä. Se kysyy tasapainoa. Jotkut eivät pidä harjoitusravista. Harjoitusravissa saa vähän levätä. 

keskiviikko 14. elokuuta 2024

Helle jatkuu

 Tänään on ollut myös lämmin. Joissakin ennusteissa hyvä sää jatkuu vielä edelleen.

Tänään olin tuossa takapihalla monta tuntia. Ulkoilutin koiran ja sitten tuossa oli jotain tekemisiä vielä. Sitten vain istuin keinutuolissa ja tuijotin  horisonttiin. Onkohan sitä tullut vanhaksi, kun malttaa olla paikallaan? Sää on vaan niin hyvä, että tarkenee.

Mulla on huomenna ratsastustunti. Tallilta tuli viesti, että olisi hyvä ottaa vaihteeksi jokin yksityistunti. Jotenkin tuntuu, että miten yksityistunnilla voi oppia ryhmäratsastusta, mutta ohjaaja tietää varmasti paremmin.

Hyvä, että  saan niitä yksäreitä ratsastustunteja,  koska ratsastus muuttuu sitä mielenkiintoisemmaksi, mitä enemmän osaa. Enää ei pelota  ja tietää, että jaksaa mennä ravia. Aluksi olin leimautunut ensimäiseen ratsuuni, mutta eri hevosia on myös kiva ratsastaa. Ne ovat eri persoonia.

tiistai 13. elokuuta 2024

Kesäistä

 Sää on ollut lämmin. Kävin tänään koiran kanssa juoksemassa ja kävelemässä. 

Riinalla alkoi koulu Limingan taidekoulussa tänään. 

Kävin tänään Ideaparkissa. Ostin Tigeristä maalauspohjan  ja pensseleitä. Ostin myös Kicksistä Diorin Farewel peitevoidetta. Sain siitä voiteesta muuan viikko sitten näytteen ja se voide oli aivan ihana. I

lauantai 10. elokuuta 2024

Syksyä kohden

 Tässä on taas viikko vierähtänyt ensin Sieniössä ja sitten täällä. Mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut. Olympialaisia on tullut seurattua, mutta ei niistä juuri jää mitään mieleen. En paljoa muista, kuka voitti ja mitä. Olympialaiset on nyt ollu kaunista katsottavaa Pariisista ja yleisöä on ollut paljon.

Viikko on kuitenkin ollut lämmin. Sataa aika paljon. Tänään oli ratsastustunti ja taas olimme maneesissa tuon sateen takia. Nyt oli maassa puomia, joita piti ylittää esteratsastusasennossa. Ylitys oli käynnissä ja ravissa. Jotkut meni laukassa. En ole vielä ajatellut, että hyppäisin esteiden yli hevosella, mutta jos tuntisuunnitelman kuuluu esteet, niin pikkuhiljaa sitten siirrytään niihin. Ratsastin Jatsikolla, joka on suomenhevonen. Nyt oli vain neljä ratsastajaa tunnilla, mutta talvella on varmaan enemmän. 

Mulla on ensi viikolla ykstyistunti. Varasin sen, kun tallikortin tunnit pitää ratsastaa lokakuun puoliväliin mennessä. Vakiotuntimaksut ovat vielä erikseen. Kortilla on neljä tuntia. Olympialaisista näin, että ratsastaminen ei ole iästä kiinni.

Olemme olleet nyt tässä kolmestaan Riinan ja Miloun kanssa.







torstai 8. elokuuta 2024

Oulussa

 Tulimme tänään Ouluun, kun ei ollut nyt aikaa olla pidempään. Sää oli koko ajan hyvä. Kävin joka päivä Unilammessa uimassa, kun nyt rannasta pääsee hyvin, uimaan. Tulee mieleen  lapsuuden hellekesät. Ne olivat todella ihania.   

Yö oli aika kylmä ja vesi viileni päivä päivältä. Unilammessa on kyllä ihana uida, kun pintavesi on lämmintä. Lammen takana siintää Pyhitystunturi.

Illalla katsoimme sitten olympialaisia.

Kävimme tänään illalla Ideaparkissa

Syksy on taas tulossa. Siirtyvätköhän syksyt myöhemmäksi ilmastonmuutoksen takia. Ei syksy niin haittaa, mutta talvi on sellaista eloonjäämistaistelua.

maanantai 5. elokuuta 2024

Bachia

 Nyt on taas hyvä sää. Kesäistä on.

Lähdemme tänään Sirniöön. Siellä katsotaan sitten Olympialaisia. Siellä on monia kesäolympialaisia katsottu.

Taltoin eilen Bachin 1041 1. Osan. Olen harjoitellut sitä nyt puoli vuotta ja eilen tuli sellainen olo, että nyt riittää. Kuulostaa se ihan hyvältä. Osasin sen kuin vettä valaen. Nyt voin soittaa välillä helpompaa, kuten Händeliä. Soittamiseen vaikutti hyvin tuo uuden hiilikuituviulun hankkiminen.


lauantai 3. elokuuta 2024

Sateista

 Mitäpä on viime päivinä tapahtunut. Sää on ollut viileämpi ja vettä on satanut aika paljon. Olen katsonut olympialaisia.

Pojat kävivät Riikassa. Ts. Rupusakki kävi Riikassa. Siellä oli ollut myrsky. Matka oli mennyt hyvin. Voisin myös käydä siellä.

Tänään katsoin Olympialaisista kouluratsastusta ja lähdin sitten ratsastustunnille. Kouluratsastus on todella vaikea laji. Mulla oli nyt hevosena Jatsi.  Muusa oli myös sanalla tunnilla. Jatsilla ratsastus meni melko hyvin. Jonkin verran sain laukan nousemaan. Laukkasin koko ympyrän ainakin kerran. Nyt olimme taas maneesissa, kun ulkokenttä oli varmaan märkä.

Menemme ensi viikolla Sirniöön.  Oli tarkoitus nennä tällä viikolla, mutta sää oli niin sateinen, ettei menty. Ensiviikolle on luvattu hyvää säätä.