perjantai 27. toukokuuta 2022

Toukokuun lopuillaan

 Nyt on Toukokuu lopussa jo. Sää on kesäinen . Hellettä on ollut noin viikon. Lumet ovat sulaneet ajat sitten ja lehti on puussa. Syntymäpäivänäni oli hyvä sää. 

Eräs pojistani on siellä Torniossa Outokummulla töissä. Toiset ovat sitten omissa työpaikoissaan täällä Oulussa. 

Riinalla oli valmistujaiset keskiviikkona. Opettaja kehui Riinaa, että hän on hyvä nimenomaan kondiittori puolella. Riina sanoi usein, että jokin leivos on mennyt tilaukseen. Nimenomaan Riina oli tehnyt tilausleivonnaisia. Opettaja sanoi, että nyt jonkun pitäisi vain löytää Riinan taidot. Riinalla oli todistuksessa luovuus 5, elikä korkein arvosana. 

Olemme tässä tehneet kevätsiivousta. Ikkunanpesu on aivan käsitämättömän vaikeaa. Likarantuja näkyy valoa vasten ja koko ikkunan joutuu pesemään uudelleen ja vielä sittenkin näkyy likaraitoja. Täällä on paljon noita ikkunoita ja osa ikkunoista on vielä kolminkertaisia. Äsken putsasin tuon etupihan ja siinäkin oli melkoinen urakka. Ensin irroittelin sammaleet betonista ja sitten lakaisin alueen ja vein roskat pois kottikärryllä. Ensin ulkoilutin koiran ja nyt pitäisi taas lähteä ulkoiluttamaan se koira. Toisinaan, kun en saa unta , niin menen moppaamaan höyrymopilla lattioita vaikka yhden aikaan yöllä.

Olen myös harjoitellut viululla Vivaldia. tekniikka ei tahdo riittää, mutta yritän nyt ainakin. Viulu ei tahdo pysyä oikein vireessä ja tilasinkin Thomannilta hienosäätövirittimet.

Aiomme käydä Wienissä tässä kesäaikana ihan pikkumatkalla ja sitten haluaisin mennä aurinkorannalle.

Opetimme Miloulle, että se ei hauku ihmisiä ja pyöriä. Siinä meni muuan viikko, mutta sitten se oppi. Mulla oli herkkupaloja taskussa ja aina, kun joku tuli vastaan niin annoin  sille herkun. Sitten se oppi , että vastaantulijoita ei kannata haukkua.

Suomi on hakenut nyt Naton jäseneksi ja harmaa aika on koittanut. Suomen Nato-jäsenyyttä vastustaa Turkki, mutta eiköhän siitä selvitä. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu edelleen niin julmalla tavalla, kuin mihin mielikuvitus vain riittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti