torstai 12. toukokuuta 2022

Sää viileää

 Nyt on ollut aika viileää tänä keväänä . Tänään ja eilen on satanut vettä ja lumet ovat sulaneet.  Viime vuonna tähän aikaan oli hellettä. Olen vähän siivonnut nurkkia. Ostimme Viledan höyrymopin ja kyllä on nyt  puhtaat lattiat, kun olen höyryttänyt sillä. Sitten on ikkunanpesu, pihan siivous ja sohvanpäällisten vaihto ja sitten olisi kevätsiivoukset tehty.

Eräs pojistani meni Tornioon Outokummulle kesätöihin. Velipoika antoi auton lainaan. Tuleehan hän kuitenkin aina vapaalle tänne Ouluun. Poika on vielä niin tarkka rahoistaan , ettei raaski ostaa juuri mitään. Hän ja eräs kaveri vuokrasivat yhdessä kämpän, mutta he ovat eri aikoihin töissä. Mun poika raaski ostaa vain ilmapatjan Tokmannilta ja siitäkin oli vuotanu ilmat pihalle. Sitten voi ostaa osakkeita syksyllä, kun rahaa säästyy, se kai siinä on se idea. Annoin kyllä sitten rahaa. Nyt onkin osakkeet laskenu paljon taas.  Nyt on inflaatio ja sitten tuo hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa osakkeita laskevasti. Kurssithan aina reagoivat tai oikeastaan ylireagoivat maailman tapahtumiin.  En ole nyt sen kummemmin hermoillut niin kuin koronanan aikaan. Silloin vihdoin päivitin salkkuni, sitä ennen se oli sellainen hankala seurattava. Kun Suomi liitty Natoon, niin maariski poistuu.

Riinalla loppuu kohta koulu. Valmistumisjuhla on toukokuun viimeisellä viikolla.  Sitten on ammatti, jossa on ihan kohtalainen palkkakin.

Suomi liittyy nyt sitten Natoon. Presidentti ja pääministeri ovat ilmaisseet kantansa. Jotenkin tuli sellainen tunne , että pelastimme henkemme. Pelottaisihan se, jos jäisimme Venäjää vastaan yksin. Tuntuu käsittämättömältä, että Suomi oli toisen maailmansodan aikaan viisi vuotta sodassa. On se ollut varmaan stressaavaa. Nyt sitten alkaa se aika ennen lopullista liittymistä. Silloin Venäjä voi uhata Suomea. Suomi on kuitenkin sopinut eri NATO-maiden kanssa turvallisuuskysymyksistä.

Olen tietenkin soittanut viulua. Olen soittanut You Tuben pianotaustoilla. Kyllä säestys antaa potkua soittoon. Aloin harjoitella erästä Vivaldia. Kun saan sen soitettua taustoilla, niin olen aika pro. Soitan siten, että katson tabletilta nuotit samalla, kun taustat kuuluu kaiuttimesta. Se ei aivan aloittelijalta onnistu.

Sairaanhoitajat ovat lakossa ja lakko jatkuu varmaan vielä pitkään. Mistä sitä rahaa löytyisi palkankorotuksiin? Suomihan on hyvä maa, mutta aina jotain on pielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti