lauantai 5. kesäkuuta 2021

Helleaalto

 Tällä viikolla on ollut tosi helteistä. 

Ostin tällä viikolla ruohonleikkurin . Palautimme sen ensimmäisen ja ostimme Puuilosta sellaisen leikkurin, joka on myös vetävä.

Vein Mersun korjattavaksi ja siitä oli hapettunut sulakerasia edestä. Siihen sulakelaatikkoon oli mennyt kosteutta ja se oli ollut pitkän ajan prosessi. Uuden varaosan tilaaminen kestää kaksi viikkoa ja oven lukko uusitaan myös . Sulakerasian hinta on 1500  E ja uusi lukko on 150 E. Autoa kuulemma kannattaa tuulettaa säännöllisesti. Hapetuminen kosteuden kertyminen johtuu sään  vaihteluista.

Kävimme toissapäivänä kukkia tuosta Tokmannilta. Ostin myös ruukkuja ja kukkamultaa. Ostin pelargonioita ja samettikukkia. Istutin eilen joitain kukkia, mutta multa loppui kesken. Ei tuossa pihalla keskipäivällä voi tehdä mitään, kun on niin kuuma. Tänään sitten otin lapiolla lisää multaa tuosta autotallin takaa lisukkeeksi. Sitten iltapäivällä istutan loput kukat. Kuopsutin haravalla vähän pihalaikkuja mullalle ja ripottelin nurmikonsiemeniä ja kastelin nurmikon. Pitää kylvää kalkkia myös nurmikolla , kun alkaa sammalta kasvaa. Ei tuo nurmikko ole enää samassa kuosissa, kuin silloin kun uudistimme  sen 19 v sitten. Pojatkin oli pieniä vielä silloin. Poikien piti osallistua pienestä pitäen kaikkiin tekemisiin. Kiskoimme keväällä jotenkin pitkän kellastuneen heinän pois .En kyllä muista, miten se heinä saatiin pois. Raaputettiin sammalta pois ja pistelimme alueen täyteen reikiä kylvettiin nurmikko ja levitettiin kalkkia. Kyllä sitten kasvoi kaunis nurmikko kaikkialle. Pitää nytkin kalkita tuo nurmikko.

Vaihdoin myös eilen kahdesta sohvasta Ikean päälliset.  Vaihdan päälliset kahdesti vuodessa, niin kuin autonrenkaat :kesäksi ja talveksi. Kun on tuollaiset irtopäälliset, niin koirakin voi vapaasti olla sohvalla. Koirakin pitää kylvettää kesäksi.


Uima-altaassa on vielä jonkin verran vettä ja lehtiä. Vesi kyllä haihtuukin hyvin tällä helteellä. Uima-allas pitäisi siis huoltaa ja sitten naulata vielä noista puulaatoista irronneet laudat paikoilleen. >Niihin laudan kappaleisiin meinaa kompastua. Tokmannilla tuollaiset puulaatat maksaa 10 E kappale. Kymmenen vuotta sitten ne maksoi 4 E kappale.

Tein myös YouTube videon :Blue Velvet. Uusi mikrofoni on todella hyvä. Eron huomaa ennen kaikkea , jos kuuntelee isoilla kaiuttimilla, niin tausta hälyä ei kuulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti