torstai 27. kesäkuuta 2019

Juhannuksen seutu

Lähdimme juhannusaattona Sirniöön. Koiramme Milou oli mukana ja Muppe jäi tänne Ouluun Akin luo,
Kävimme lauantaina Posiolla. Siellä ei tapahtunut mitään erikoista. Ostimme vain ruoat.
Lämmitimme saunaa. Punppu toimii näköjään aina talven jälkeen, vaikka on ollut välillä jäässä.  Lauantaina katsoimme lännenelokuvaa, jossa oli John Wayne.
Muistaakseni sunnuntaina kävimme sitten makkaranpaistossa Kuusijärven rannalla.
Soitin paljon viulua.
Havaitsimme , että kiukaan vieressä oleva vesisäiliö on vahän ruostunut ja vesi värjäytyy ruskehtavaksi. Siksi lähdimme tiistaina Kuusamoon, että ostaisin spraymaalia kiuasta varten. Muutenkin  vaihtelun vuoksi lähdimme Kuusamoon. Jos siinä talossa on pari päivää käymättä missään, niin alkaa olla vaikeuksia. Muutenkin oli ihan kiva käydä Kuusamossa. Milou oli myös mukana. Ostin kromimaalia, jolla maalasin kiukaan ja sitten siitä kiukaasta ei enää tarttunut ruostetta. Kiuas näytti ihan uudelta.
Sitten keskiviikkona lähdimme Taivalkoskelle ja kävimme Jalavan kaupassa. Kävin siellä Jalavan kaupassa jo pikkutyttönä, kun isäni vei viikatteita myytäväksi. Odotin viikkokaudet , että lähdetään Taivalkoskelle. Muistan , että siinä kauppaa piti sellainen mies, jolta oli kasvot palaneet osittain. Nythän se kauppa on sellainen museo. Olisimme menneet kahville , mutta koira vinkui ulkona niin, että ei voinut mennä sinne kahville.  Minä ja Riina ostimme kengät.
Sitten kävimme Värisilmä liikkeessä ja ostin muutamia tapettirullia. Kävimme myös S-marketissa. Taivalkoskella on yllättävän paljon liikkeitä. Sitten menimme takaisin Sirniöön .  Seuraavana päivänä tapetoimme vähän rumimpia kohtia. Kahden aikaan lähdimme Pyhitykseen. Mäntyvaaran tie on nyt kunnostettu. Minäkin olen maksanut siitä 500 E.  Meillä oli lenkkarit jalassa ja kastuivat aivan märäksi. Sadevesi valui polkua pitkin. Se polku oli sellaista kivikkoa ja liejua. Joimme kahvia sitten Pyhityksen huipulla. Siellä oli yllättävän paljon muitakin vaeltajia. Luulin , että harva eksyy sinne Pyhitykselle ja siellä on vaikka karhuja.
Tapetoin vielä vähän. Katsoimme illalla Indiana Jones elokuvia.
Sitten Aki viestitti , että on päässyt opiskelemaan tuotantotalous insinööriksi Oulun yliopistoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti