lauantai 29. lokakuuta 2016

Aivan mahdottomien yllätysten syysloma

Menimme Sirniöön tiistaina. Ensilumi oli satanut niin , että maa oli valkoisena. Tapasimme sukulaisia. Jaakko oli myös mukana. Hän osallistui hirvenmetsästykseen , koska yksi hirvi oli vielä saamatta. Yleensä hirvet on jo ammuttu ennen syyslomaa. Nyt hän oli joidenkin sellaisten mukana, joilla oli koira. Hirvi oli jossain lähistöllä. Tietysti olisi ollut upeaa, jos se hirvi olisi osunut kohdalle, mutta ei.
Aki ja Aarno veivät keskiviikkona muikkuverkot Kynsijärveen ja me muut kävimme Posion keskustassa.
Torstaina  ei varmaan mitään ihmeellistä. Harjoittelin viululla kuitenkin joka päivä. Aarno ja Jaakko kävivät lihanleikkuussa. Saimmekin sitten hirvenlihaa Ouluun vietäväksi.
Perjantaina pojat kävivät sitten kokemassa verkot . Verkoissa oli 11 kg painava hauki ja 9 kg muikkuja. En olisi uskonut , että tuollainen jättiläinen on vastassa , kun menemme lomalle. Elämä on yllätyksiä täynnä. Perkasimme sitten muikut ja toiset paloittelivat sen hauen.  Pakkasimme palat pakastepusseihin.
Lähdimme lauantaina Ouluun. Ostin Pudasjärveltä pakasteruistaikinoita. Kun tulimme Ouluun , niin sitten illalla leivoin 5  muikkukukkoa. Valmistaikinasta on helppo tehdä siten, että täytteeksi muikut , sianlihaa ja voita. Nyt ne ovat uunissa muhimassa. Ei aina jaksa syödä sitä paistettua kalaa, niin ajattelin tehdä ne kukot. Hauelle pitää keksiä uusia reseptejä. Miten olisi mantelihauki?



Hauki, 11 kg






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti