perjantai 8. heinäkuuta 2016

Lomakylä Inari




Kuva : Matkailua  Inarissa




























Lähdimme Inariin maanantaina. Olimme Lomakylä Inarissa. Perille tultuamme muistin , että olimme tässä samassa paikassa 20 vuotta sitten , siis 90-luvulla. Se oli aikamatka  nuoruuteen. Mikään ei ollut lomakylässä muuttunut. Mökissa oli sauna ja pieni keittiönurkkaus.
Tiistaina olimme siellä Inarissa ja jossain liikkeissä, esim. matkamuistoliike Näkkäläjärvessä.  Kävimme Siidassa, mutta ei menty näyttelyyn silloin. Ostin  jotkin poronnahka korvakorut ja sormuksen . Ne olivat sellaiset värjätyt poronnahkaiset korut.
Keskiviikkona kävimme sitten Inarinjärven risteilyllä. Inarinjärvi on aivan mahtava järvi. Siinä on sellaisia pieniä saaria. Sää oli sellainen usvainen ja yritin ottaa kuvia sellaisella Nikonin 135 mm  vanhalla manuaalisella objektilla. Kuvista tuli sellaisia vähän samean näköisiä, koska sää oli samea. Jos muokkaisin kuvat, niin ne eivät esittäisi enää puolipilvistä sadesäätä Inarinjärvellä. Menimme laivalla Inari III:lla  Ukonkivelle. Se on saamelaisten vanha palvontapaikka. Siellä oli sellainen portaikko huipulle ja sieltä oli mahtavat näköalat. Risteilyllä oli  noin 40 osallistujaa eri maista.
Juuri, kun laiva palasi takaisin  satamaan , sillä sekunnilla alkoi valtava vesisade. Juoksimme siihen matkamuistomyymälään, josta ne risteilijät lähtee. Sateen  taannuttua hetkeksi, menimme Siidaan. Menimme kahville, ukkonen paheni ja katkaisi sähköt muutaman kerran koko museosta. Meidän ei tarvinnut maksaa edes pääsylippuja museoon , koska pankkikorttilaite ei toiminut.
Menimme sitten Siidaan ja siellä on tietysti paljon nähtävää, mutta aikaa ei taas ollut tarpeeksi. Haluaisin kuitenkin lukea ne kaikki kirjoitukset saamelaisista. Kävimme Siidassa myös silloin , kun se Siida oli juuri avattu. Keskellä näyttelytilaa oli moottorikelkka Lynx ja sen perässä jokin pororeki. Lynx oli varmaankin 90-luvulta, joten jo historiaa sekin .Olihan siellä kivikautisia esineitäkin. Katsoin kodan piirustuksista , että posio tarkoittaa kodan perällä olevaa tavaroiden säilytyspaikkaa . Esittelytekstissä luki, että tavaroita säilytettiin posiossa.
Kävimme ruokaostoksilla K-market Kuukkelissa. Kävimme myös aika usein Näkkäläjärvessä. Katsoin siellä niitä T-paitoja ja ajattelin, että onkohan liiottelua , jos paidassa on iso poron kuva. Sitten välähti päähän , että ei tietenkään , olenhan itse Lapista kotoisin, Posiolta. Ihan hyvin voin käyttää poroaiheista T-paitaa. Ostin myös poronsarvia ja tein niistä naulakon.
Mökissä katsoimme EM-jalkapalloa ja rentouduimme . Lomakylässä oli myös ulkomaalisia.




Kuva: Lomakylä Inari





































Kuva : Ukonkivellä




















Kuva. Ukonkivi









































Kuva:kivikautisia keihäitä ja seiväs , Siida





Kuva. Saamelainen talo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti