Tämä blogi on eräänlainen päiväkirja. Kerron siitä, mitä teen ja mitä maailmalla tapahtuu. Soitan viulua, käyn ratsastustunneilla ja aikuisbaletissa.
sunnuntai 8. toukokuuta 2016
Kuivalihaa
resepti: suolattaessa veden suolapitoisuus 8 %, vettä ei keitetä
lihojen annetaan liota jääkaapissa suolavedessä 2 vrk
palat 1,5 kg /kpl
palat kuivataan ja upotetaan laimeassa sokeriliemessä
kuivaus 2kk ulkoilmassa ( maaliskuun alku- toukokuun alku )
Näin isoilla paloilla liha kuivuu samanlaiseksi kuin parmankinkku, joten sitä on helpompi leikata. Paloittelin kuivuneet lihat sitten pienemmiksi annospaloiksi pakasteeseen. Jos vielä teen noita, niin laitan 0,5 kg paloja.
Paras reseptini tähän asti, mutta vielä on parantamisen varaa. Resepti hyvä , mutta palat ovat kuitenkin liian isoja.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti