sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kuivalihaa


resepti:     suolattaessa veden suolapitoisuus 8 %, vettä ei keitetä
                lihojen  annetaan liota jääkaapissa suolavedessä 2 vrk
                 palat 1,5 kg /kpl
                 palat kuivataan ja upotetaan laimeassa sokeriliemessä
                 kuivaus 2kk ulkoilmassa ( maaliskuun alku- toukokuun alku )

Näin isoilla paloilla liha kuivuu samanlaiseksi kuin parmankinkku, joten sitä on helpompi leikata.  Paloittelin kuivuneet lihat sitten pienemmiksi annospaloiksi pakasteeseen. Jos vielä teen noita, niin laitan 0,5 kg paloja.
Paras reseptini tähän asti, mutta vielä on parantamisen varaa. Resepti hyvä , mutta palat ovat kuitenkin liian isoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti