torstai 19. syyskuuta 2024

Aurinkoista

 Tänään on ollut lämmintä: 18 astetta varjossa. Helteet kuitenkin säätiedotuksen mukaan loppuvat nyt. Tuulee kyllä aika paljon.

Olin tänään ratsastustunnilla. Olimme kentällä. Ratsastin Muusalla. Mulla oli nyt ne ratsastussaappaat, jotka olivat ensimmäisenä käytössä. Ne ovat jotenkin tukevammat. Jatkossa taidan käyttää niitä. 

On aina kiva, kun kaikki satuloinnit on tehty, istua hevosen selkään. Varaan satuloimiseen puoli tuntia aikaa.  Hevosella voi olla ateria kesken ym. Hevonen ei tykkää hössöttämisestä. Hevosta pitää myös silittää. Sekin on palkitsevaa, kun hevonen on rento ja luottavainen.  

Tänään ratsastin liinassa ympyrää ilman käsiä ohjaimissa. Kädet oli ensin alhaalla ja sitten kiinni kyljissä 90 asteen kulmassa. Ravia nopeutettiin yhtäkkiä ja tasapaino vähän horjahti taaksepäin. Pitäisi oppia laukassakin pysymään ilman ohjaimia. Samalla pitäisi säätää nopeutta. Koko ajan pitää olla valppaana periaatteessa, kun hevonenhan voi sännätä yllättäen tiehensä. Nyt hoksasin kyllä, sen että se tasapaino pitää ensin löytää, eikä sännätä laukkaan pitkin kentän reunaa vaikka. Ratsastus on nyt noin 50 tunnin jälkeen siirtynyt uudelle tasolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti