perjantai 30. kesäkuuta 2017

Lomalla

Lähdimme maanantaina Sirniöön. Otimme koirat mukaan.  Kaikki oli ihan ennallaan , vaikka talvella oli käynyt pakkasen puolella. Siirsimme television takaisin taloon. Lämmintä vettähän ei sitten tullut, mutta se ei ollut mikään ongelma. Kävimme Posiolla , Pentikillä. Ostin raidallista kangasta , 5 E metri. Ajattelin , että verhoiluun sopisi, mutta ei taida kestää, kun se on verhokangasta. Jotain vaatteita siitä voisi tehdä. Pentik meni jo viideltä kiinni, huoltoasema oli mennyt viideltä kiinni ja pizzeria Sorrento oli myynnissä.
Katsoimme yöllä elokuvia: Simpauttaja, Loma ja Kätkäläinen.
Koirat pärjäili ihan hyvin. Ne elivät omaa elämäänsä ja kävivät jossain reissuillansa. Kun menimme Posiolle, niin jätimme koirat taloon ja Milou oli aivan hädissään. Seuraavana aamuna se ressukka meni auton viereen , kun luuli , että me taas jätetään se.
Kävimme sitten Kuusamossa ja se oli aivan oma lukunsa sitten. Milou oli myös mukana , mutta Muppe jäi taloon. Mupella ei ole hätää,vaikka se jäisikin yksin, mutta se ei tykkää olla autossa ollenkaan. Kuusamossa kävimme pizzalla ja tosi hyvää pizzaa oli. Menimme kirpputorille ja siellä oli paljon huonekaluja ja vanhaa tavaraa. Huomasin , että siellä oli neljä viulua. Tutkin  niitä kaksi niistä oli jotain osittain omatekoisia viritelmiä. Lähdimme jo pois sieltä Kuusamosta ja sanoin , että käyn vielä katsomassa niitä viuluja. Siihen sitten tuli joku mies  ( montakin )ihmettelemään kanssa niitä viuluja. Ei ne niistä mitään ymmärtänyt. Lopulta erilaisten käänteiden ( en selosta kaikkea, koska tulisi aivan liian pitkä kirjoitus ) jälkeen ostin erään viulun, joka oli käsintehty. Ostin sen, koska siihen oli tehty oikeaoppinen viimeistely, tehdasviuluun ei sellaista tehdä. Tutkin sitä sitten myöhemmin. Kokeilimme sen sointia yhdellä kielellä ja se soi 10 s. Mun Minecourt soi vaan 6 s. Vaihdoin kielet, lyhensin tallaa ja asensin haarukoilla pinnan paikoilleen. Ihanasti se soi jo nyt, sen pitää vähän muhia ensin. Oli kyllä upeeta , että ostin sen viulun sieltä Kuusamosta.
Kävimme myös Kuusijärven rannassa. Siellä on hiekkaranta ja siellä olisi hyvä mökin paikka. Sinne pääsee autolla ja tiellä on myös  lukittava puomi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti