lauantai 8. huhtikuuta 2017

Nyt on sitten taas viikko hurahtanut

Tiistaina oli ensin viulutunnilla . Harjoittelimme asteikoita. Riina ei sitä omaa viulukappaletta vielä osannut, mutta soitti sen sitten täällä kotona jo sujuvasti.
Tiistaina oli sitten kuoroharjoitukset. Kyllä tuo kuoro sitten taas kypsyttää. Ensinnäkin , mihin siitä on hävinny ne keski-ikäiset noin mun ikäiset laulajat. Tunnen olevani lastentarhassa ( siis koska olen paljon vanhempi ). Sitten lauletaan jotain Napaan tequilaa ja sitten Droppaa mun tunnelmaa. joista en edes pidä, just tuota nykymelua. Eihän noin nuoret tiedä mitään kunnon 60-, 70-, 80- luvun musiikista. Sitten se opettaja voi lähteä taas pois , on ainakin pyrkinyt muihin tehtäviin.  On se tuulinen paikka tuo laulunopettajan paikka. Onkohan jonkin soittimen opettaminen sitten mukavampaa?Ainakin opettajat pysyy noilla paikoillaan. Minkä laulun haluatte laulaa kaikista maailman kappaleista,saatte nyt päättää ?  En minäkään jatka ensi vuonna. Maksaa aivan liikaa, voin samat ääniharjoitukset tehdä täälläkin. Raskasta myös tuo , kun pitää samana iltana sännätä kahteen harrastukseen. Alunperin luulin , että laulutukinto II suoritetaan tänä keväänä. Sekin oli niin soitellen sotaan menoa viime keväänä. Ei mitään järkeä. En todellakaan ole kypsä mihinkään laulututkinto II:n .

Tänään oli baletin läpimeno. Olin kyllä tehnyt kotiläksyni ja opetellut musiikkikappaleista ne kohdat ( kirjoitin ylös ) , joissa pitää tehdä tietyt liikkeet. Silloin olisin voinut osata ne , mutta nyt pitää kerrata uudelleen, kun kerran niitä ei pystytty harjoittelemaan päivällä. Sitten tanssijat selostaa liian myöhään treenien välissä että, heureka ,siitä   musiikista kuuleekin  hyvin , mutta kuitenkin oli jäänyt kotiläksyt tekemättä .Tämän päivän monen tunnin harjoittelu koreografian kannalta oli turhaa, koska osa tanssijoista ei ollut opetellut niitä liikkeitä ja varsinaisella tunnilla ei ollut sitten musiikkia.    Paljon liikuntaa kuitenkin tänään ja sehän on hyvä. Oli niin kuin kahdet normibalettitunnit.
Koko Lumikki - baletti on ihan tunteeseen vetoava myös musiikin ansiosta.  Esim. siinä on dramaattinen Heino Kasken Yö meren
rannalla pianokappale.



Heino Kaski : Yö meren rannalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti