perjantai 28. kesäkuuta 2024

Hellettä

 Tänään on ollut hellettä, mutta nyt taas viilenee. Helle on kyllä ihana. Talossa on viileää.

Aartekin jakkara tuli tänään. Kyllä se on ihan samanlainen, kuin se jonka löysin kaatopaikalta. Uusi jakkara voi toimia sohvapöytänä.  On se jakkara tyylikäs esine. Pitääköhän nyt ruveta keräämään Aartekia uutena.

Olen tässä muutakin bisnestä tehnyt Helsingin pantin huutokaupassa.

Kesä on mielestäni ihanaa aikaa, kun o  lämmintä ja valoisaa. Voi pukeutua kevyemmin  ja kauniimmin. 

torstai 27. kesäkuuta 2024

Kesäistä


 Nyt on sää lämmennyt. Laitettiin tuohon takapihalle jonkinlainen uima-allas. 

Kävin eilen ja tänään Ideaparkissa. Kicksissä oli meikkejä tarjouksessa, esim.  Lancomen huulipuna 5 E. Nyt taisi jäädä Normal toiseksi. Nyt on tuo naama jo sen näköinen, että meikillä saa paremman näköisen. Mitään väriä ei ole hiuksissa. En halua joutua värjäyskierteeseenkään. Oikeastaan mulla on ihan hyvä tuo oma väri. Ostin värivoiteita, hiusharjan, hiusneulan ja huulipunia. Marimekossa ostin ohutta huivikangasta, josta ajattelin tehdä mekon.

Viikonloppuna voisi grillata.

Euroopassa ja muuallakin  on nyt liian kuumaa. Ihmisiä kuolee kuumuuteen. Ilmastonmuutos, sodat js tekoäly tuhoavat maailman. Kännykät tuhoavat lapset ja nuorison.



maanantai 24. kesäkuuta 2024

Lomaa

 Viikon loma on nyt ohi, mutta kohta mennään uudestaan mökille. Täällä Oulussa oli viemärin sukitus tehty.

Lähtiessä siivosimme talon. Kyllä se siitä aina piristyy mökki, vaikka ensin näyttää ränsistyneeltä, kun kasvillisuus valtaa alaa. 

Sirniössä katsoimme televisiota. Televisiosta tuli Kaurismäen Varjoja Paratiisissa ja Hustonin Afrigan Queen ja sitten sitä jalkapalloa. 

Kyllähän sen huomaa  että energiaa ei ole niin paljon enää. Olo on laiskempi siellä Sirniössä. Ennen kävimme Kuusamossa, mutta ei siellä taida enää sen ihmeellisempää olla.

Kävin Ideaparkissa tänään. Ostin sellaisen korkean pelargonian ja sille simpukan muotoisen koristeruukun. 

 Kaivoin maasta lahoneet  puulaatat irti. Uima-allas kehikko viedään kaatopaikalle. Pitää kylvää nurmea tilalle.

Päivällä oli vähän huono olo, jonkin- lainen ikäkriisi. Niitä oloja varmaan tulee olemaan. Mitenhän niistä selviää? Kun käyn Posiolla ja näen siellä jonkun samanikäisen yläasteelta kuin minä, mutta vanhentuneen, niin että juuri tunnistaa, niin se yllättää paljon.

Kun olen käynyt ratsastustunnilla, niin olo paranee heti normaaliksi ja luonnolliseksi.


lauantai 22. kesäkuuta 2024

Juhannus

 Eilen oli juhannusaatto. Kävimme Posiolla. Käymme aina Säästötalossa. Koira oksensi matolle, niin heitettiin se matto roskiin ja ostettiin uusi. Säästötalosta saa kaikkea mahdollista. Sisustustarvikkeita on paljon. Yritän olla minimalistinen. 

Kävimme rannassa ja käänsimme veneen oikein päin. Aki tulee tänne meidän jälkeemme. 

Koiran kanssa on vähän rasittavaa. Se on aika sitova, mutta eihän me voida sitä jättää mihinkään hoitoon. Kun olimme Rovaniemellä 2 vrk , se oli aivan järkyttynyt, eikä tullut edes vastaan, kun tultiin takaisin. Jaakko oli koiran hoitajana. Se koira on niin sellainen silmäterä ja hemmottelukohde. Pitää käyttää taas vuositarkastuksessa.

Grillasimme vasta tänään . Eilen oli saunanlämmitys.

torstai 20. kesäkuuta 2024

Torstai

 Tänään sää on suunnilleen sama kuin eilen. Kävimme koiran kanssa rannassa. Istuimme siellä melkein tunnin.

Kun tulimme rannasta, trimmasin leikkurilla pihaa. Ihmeellistä voimattomuutta käsiin aiheuttaa tuo leikkurin tärinä.

Tänään soitin  Bachia viululla, mutta juuri nyt en voi soittaa, kun kädet ovat voimattomat.

Varasin ratsastustunnin heinäkuun alkuun tätiryhmästä.


keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Keskiviikko

 Tänään on ollut melko lämmintä. Kävimme koiran kanssa rannassa. Sitten lähdimme Posiolle. Ostimme ruokaa.

Ostin myös petunioita ja vein ne hautausmaalle. On tullut paljon hautoja Matkanpäähän sitten viimenäkemän. 

Nyt on täällä ollut jotenkin laiska olo. Ei mitään projekteja, tarkoitan fyysisiä projekteja.

Nyt on ollut noita sirkushuveja, elikä jalkapalloa näkyy televisiossa tuntikausia.

Aika menee matelemalla. Huomenna vois vähän yrittää trimmata vielä pihaa.

Tilasin viime kesänä eräältä nimeltä mainitsemattomalta tikkaat katolle, mutta firmaa ei voisi vähempää kiinnostaa. Soitin viikko sitten taas sinne, ja ne sanoi , että on niin kuin vähän unohtunut koko asia. Kohta , kun mittani täyttyy, niin kirjoitan todella kitkerän arvostelun julkisesti.

Täällä syrjäseudulla on todella hankalaa saada mitään palveluita tänne. 

tiistai 18. kesäkuuta 2024

Päivä no 2

 Tänään on satanut paljon. Vesisade ei oikeastaan häiritse, kun muuten on lämmin. Kävimme tänään koiran kanssa rannassa. Vesi oli lämmintä.

Mulla on täällä mukana : viulu, kannettava, tabletti, äänikortti, viulumikrofoni ja kuulokkeet. Äänitin taas tuota tiettyä Alphavillen biisiä. Päivällä meni kaksi tuntia ja illalla toiset kaksi tuntia.  Siinä on tuo synkooppirytmi, joka kahdessa kohtaa tuotti hankaluuksia. Eikä soitto oikein ollut sävelpuhdastakaan. Lopulta sain äänitettyä biisin, jota voi kuunnella.

Oulussa on taas ollut tänä iltana puukotus. Mikähän noille tulisi tehdä? Porttikielto Valkeaan ja vankilaan.

Musiikkihommissa menee aikaa. Voisin tehdä taustavideoinnin täällä.


maanantai 17. kesäkuuta 2024

Lomalla

 Tulimme Sirniöön  eilen. Sää on täällä lämmin. Ei ole aivan helteistä.

Pihassa kasvoi nokkosia ja muuta heinää. Vähän niitettiin  sitä heinää trimmerillä.

Kaikki toimi täällä talossa. Ilma oli hyvä, ei mitään ummehtunutta tuntunut nenässä.

Kävimme Posion keskustassa. Nyt on ollut sellainen väsynyt olo, että ei jaksa alkaa mihinkään projekteihin. Viime viikolla olin flunssassa, joka oli korona, kun tein testin. Tauti oli aika lievä oireinen. En ole ennen edes testannut. 

Oulussa on meneillään viemärinsukitusprojekti. Viime kesänä oli vesiputkien uusiminen. 

Täällä Sirniössä olisi hyvä ratsastaa maastossa.








lauantai 15. kesäkuuta 2024

Tänään lämmin

 Tänään on ollut ihan lämmintä. Ääni on kadoksissa tuosta flunssasta. Nyt oli tosi ihana olla ratsastustunnilla ulkokentällä. Ei ollut liian kuuma. Aurinko paistoi. Ratsastin nyt Sipellä. Sipe lähtee laukkaan ihan pienellä pohkeella. En ole vielä tottunut sen pyörivään raviin, mutta eteenpäin jollain  veikeällä tavalla mennään. Tunnilla meni kaikki ihan hyvin. Laukka on kiinni hevosestakin, eikä aina ratsastajasta. Haluaisin mennä laukkaa myös Muusalla, koska silloin mennään lujaa.

Huomenna Sirniöön. 

perjantai 14. kesäkuuta 2024

Sataa

Nyt on taas perjantai. Elämä lipuu hiljalleen ohitse. Kävin torstaina juoksemassa, vaikka oli vähän flunssainen olo. 

Nyt on ollut sateista. Mulla olisi huomenna ratsastustunti, mutta saa nähdä, mikä on vointi. Ryhmätunti olisi nyt.

Taltioin tuossa äsken Alphavillen kappaleen Forever Young. Piti saada se tehtyä, koska se on niin ankea kappale. En pitänyt siitä 80-luvulla, enkä nytkään. Musiikki vaikuttaa tosi rajusti. Oikeastaan en voi kuunnella musiikkia ollenkaan. 

Tilasimme pizzaa.

keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Ensi viikolla viemäriremontti

 Tänään on ollut ihan lepopäivä.Tein kuitenkin yhden taltioinnin. Se on Rex Orange countyn , Shade. Letkeä biisi. Nykyään kappaleet muistuttaa puhumisesta, vaikka eivät ole räppiä. 

Pop- kappaleet ovat sellaisia fiilistelykappaleita. Soitto kuulostaa ihan pro. Kuuntelenkin mielellään omia soittolistoja popista,  ei tarvi kuunnella ankeita sanoja.

Ensi viikolla pitäisi lähteä maanpakoon, kun tänne tulee viemäriremonrti. Sirniössä on ainakin aluksi aina ankeaa.

Hevoset palauttavat minut aina maan pinnalle. Tulee olo, että kaikki on hyvin, kun niiden seurassa on.Rakastan hevosia.



tiistai 11. kesäkuuta 2024

Koronaa

 Tänään on taas sateista. Kävin tänään Hööksissä. Ostin nahkaiset ratsastuskäsineet ja mustan puseron. Lauantaina on ratsastustunti ryhmässä D-täti, jos ei tule flunssaa, koronaa. Justiinsa Raimo sai korona testistä plussaa. 

Mulla ei ollut koronatestissä plussaa, mutta varmaan joudun siihen taudin kurimukseen.

Viime täti tunnilla yritin kovasti saada hevosta laukkaamaan haluamallani tavalla ja annoin hevosen pöyvätä hallitsemattomasti. Ohjaajat sanoi sitten, että jos ottaisin vielä yksityistunteja ennen ryhmää. Olin vähän pettynyt, kun yritin liikaa.

Kysyin sitten vielä , voinko osallistua tunnille ,  jos en yritä sitä laukkaa niin pakonomaisesti. Menen sitten ravia. Voin mennä lauantaina D-ryhmään kokeilemaan taas. Jotenkin alkoi tympäistä, kun on paras kesä menossa, eikä pääse tunnille.No, nyt kuitenkin pääsen.  Turvallisuus on tärkeintä.


sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Vettä sataa

 Nyt on ollut aika viileää.  Olen soittanut viulua. Sain Audacityn äänitysasetukset kohdilleen. Kysyin vain tekoälyltä, että millä asetuksilla tallentaa viulunääntä parhaiten. Se vastasi, että mitkä luvut ja säädöt käyvät parhaiten. Nyt on hyvä viulu, hyvä mikrofoni ja ja hyvä tallennus. Soittokin on ihan OK,  joten kaikki on kohdillaan. Mulla on noin 100 kpl säestyksiä tallennettuna YouTube:ssa. Siinä samalla harjoittelen Bachin 1041 1. osaa. 

Nyt en tiedä, milloin on seuraavan kerran ratsastustunti. Aion ottaa vielä yksityistunteja, koska se laukka ei vielä mene hallitusti. Jonkin verran on Muusaa ikävä. 



torstai 6. kesäkuuta 2024

Ukonilma

 Viimeyönä oli aivan mahdotonta nukkua , kun huoneessa oli niin kuuma. Herätys aamiaiselle oli jo kello 6.00. Parin tunnin nukkumisen perusteella tulimme johtopäätökseen, että olemme vielä seuraavan päivän täällä. Saman huoneen pystyi vielä varaamaan. Menin vielä nukkumaan ja havahduin, että  koira pitää lähteä ulkoiluttamaan. Koira on kuitenkin Oulussa.

Täällä on nyt raju ukonilma. Jyrisee ja salamoi yhtä aikaa.


keskiviikko 5. kesäkuuta 2024

Matkalla

 Tulimme tänään tänne Rovaniemelle.  Olemme Hotelli Aakenuksessa. Täällä ei ole ilmastointia ja huoneessa on kuuma. Joo, ihan oikein: olemme  Rovaniemellä. Nyt on ulkona 21 astetta lämmintä ja kello on 23.00. Huone on kuumunut helteessä tietenkin. 

Oulusta kun ajaa tänne on niin vehreää ja tasaista, mutta itäänpäin mentäessä on karua ja korkeita tuntureita.

tiistai 4. kesäkuuta 2024

Sää on kesäinen

 Tänään on ollut aurinkoista , mutta ei niin helteistä.

Pesin tänään ikkunoita.  Olen nyt pessyt melkein kaikki ikkunat.


Sirniöstä kantautui huonoja uutisia. Unilampeen on hukkunut eräs naapuri, jonka olen tuntenut lapsuudesta asti. Hän oli mukava mies. Unilampi on pieni kotoisa lampi, mutta vaatii omansa. Vuonna 1965 hukkui kolme ihmistä veneen kaaduttua. 

Huomenna lähdemme käymään Rovaniemellä.


Tik Tokissa olen törmännyt kurjaan ilmiöön. LIVENÄ ollaan ympäripäissään tuntikausia. Eräs noin 30 v nainen on alkoholisti ja kuvaa,  kun juopottelee äänekkäästi. Eilenkin osui  johonkin porukkaan, jossa oli tilattu ambulanssi jollekin sammuneelle. Kurjaa on.Mielestäni tuon Tik Tokin voisi lopettaa.





maanantai 3. kesäkuuta 2024

Kesäistä

 Nyt on ollut lämmintä . Kävin tänään Riinan kanssa Ideaparkissa. Ostin Tokmannilta sandaaleja meille.  Ne olivat tosi kauniita, eivät kalkita, eivätkä aitoa nahkaa. Niillä oli myös hyvä kävellä. Haluan välillä kaunistella. Miksi pitäisi ostaa aina jotkut urheilukengät?

Ikkunanpesu on myös edistynyt,  vaikka on se vaikeeta.  Pesin perjantaina keittiön ikkunan, ilta-auringossa ikkunassa näkyi raitoja. Pesin sen ikkunan uudelleen. Seuraavana päivänä näkyi taas jotain raitaa,  niin sitten aloin lopulta kuivaamaan ikkunoita sanomalehtipaperilla. Siten ei jää raitoja. Pesin astianpesuaine-etikkaliuoksella ja huuhtelin pari kertaa. Sitten kuivasin lastalla ja sanomalehdellä. Huomenna pitää pestä ulkopuolelta.

Ostin sunnuntaina kukkia ja  istutan ne huomenna.

Eilen levitettiin kalkkia tuohon nurmikolle . Taitaa kuitenkin olla niin, että ruoho leikkuri ei toimi.

Kun nuo ikkunat on pesty , voi siivota ja vaihtaa sohvanpäälliset.

Kaatopaikalle pitää viedä tavaraa. Ainakin viedään tuo uima-altaan kehys. Trampoliinia ei voi viedä, kun se on pureutunut maahan kiinni, koska se on ollut siinä yli 20 vuotta.




lauantai 1. kesäkuuta 2024

Ratsastustunnilla

 Tänään on ollut helteistä. Olin tänään ratsastustunnillä täti -D ryhmässä. Tällä kertaa oli Muusa.  Pidän Muusasta kyllä, haluaisin oppia laukkaamaan sillä, koska se on sellainen lennokas hevonen ja samalla jotenkin tasainen.

Nyt tuntui ,että  en pysy kyydissä ja horjahdan. Ryhmässä on jotenkin vaikea harjoitella sitä laukkaa. Hevonen ampaisi täysillä johonkin lännenfilmin tyyppiseen laukkaan, kun piti tehdä vain ympyrä. Olisi parempi, jos voisin yksityistunnilla harjoitella sen laukan varmemmaksi. Kokonaisuutena tunti meni hyvin.

Nyt on sitten tallilla siirrytty tai siirrytään Ratsukko- järjestelmään, josta olen ihan ymmällä, ainakin vielä.